lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Nanoteknologjia (pjesa e parë)

456

Nanoteknologjia është shkencë, inxhinieri dhe teknologji e kryer në shkallë nanoskale, e cila është rreth 1 deri në 100 nanometra.

Si Filloi?

Idetë dhe konceptet prapa nanoshkencës dhe nanoteknologjisë filluan me një fjalim të titulluar “Ka shumë hapësirë në fund” nga fizikani Richard Feynman në një takim të Shoqërisë Amerikane të Fizikës në Institutin e Teknologjisë të Kalifornisë (CalTech) në 29 Dhjetor 1959, shumë kohë para se të përdorej termi nanoteknologji. Në fjalimin e tij, Feynman përshkroi një proces në të cilin shkencëtarët do të ishin në gjendje të manipulonin dhe kontrollonin atome dhe molekula individuale. Mbi një dekadë më vonë, në eksplorimet e tij të përpunimit me ultra precizion, profesori Norio Taniguchi shpiku termin nanoteknologji. Nuk ishte deri në vitin 1981, me zhvillimin e nanoteknologjisë moderne, me zhvillimin e mikroskopit skanues të tunelit që mund të “shihte” atomet individuale, ajo e ashtuquajtur nanoteknologjia moderne filloi.

Konceptet Themelore në Nanoshkencë dhe Nanoteknologji

Vështirë të imagjinohet se sa e vogël është nanoteknologjia. Një nanometër është e miliarda e metrit, ose 10^-9 e një metri. Këtu janë disa shembuj ilustrues:

  • Ka 25,400,000 nanometra në një inch(1 inch = 2.54 cm)
  • Një fletë gazete është e trashë rreth 100,000 nanometra
  • Në një shkallë krahasuese, nëse një mermer do të ishte një nanometër, atëherë një metër do të ishte madhësia e Tokës

Nanoshkenca dhe nanoteknologjia përfshijnë aftësinë për të parë dhe kontrolluar atome dhe molekula individuale. Çdo gjë në Tokë përbëhet nga atome – ushqimi që hamë, rrobat që veshim, ndërtesat dhe shtëpitë në të cilat jetojmë dhe trupat tanë.

Por diçka aq e vogël sa një atom është e pamundur të shihet me sy të lirë. Në fakt, është e pamundur të shihet me mikroskopë të përdorur në klasat e shkollës së mesme të shkencave. Mikroskopët e nevojshëm për të parë gjërat në shkallë nanoskale u shpikën relativisht kohët e fundit – rreth 30 vjet më parë.

Megjithëse nanoshkenca dhe nanoteknologjia moderne janë mjaft të reja, materialet e shkallës nano janë përdorur me shekuj. Shkencëtarët dhe inxhinierët e sotëm po gjejnë një larmi mënyrash për të bërë qëllimisht materiale në nanoskalë për të përfituar nga vetitë e tyre të zgjeruara si forca më e lartë, pesha më e lehtë, kontrolli i shtuar i spektrit të dritës dhe reaktiviteti më i madh kimik sesa homologët e tyre në shkallë më të gjerë.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos