Monthly Archives

August 2021

SI U BËRE KAQ I KEQ?!

Nëna i tha të birit se nëse e kryen ushqimin do të të dërgoj në park. I biri arriti ta kryente ushqimin dhe i tha: “Nëna ime, eja të shkojmë tani në park!” Ajo ia kthehu: “Koha kaloi dhe jashtë është një egërsirë që i ha fëmijët, tani

Si llogaritet paga bruto

Llogaritja e pagës për një punëtor që punon numrin e përgjithshëm të orëve në muaj bëhet si më poshtë:Paga bruto - Kontributet - Përjashtimi personal = Baza për llogaritjen e tatimit mbi të ardhurat personale (PIT)Baza për llogaritjen e

Jeta shoqërore e njeriut gjatë SARS-CoV-2

U ula në një cep të botës... I humbur e i strukur në kasollën e shpirtit tim, po parafytyroj skena të së shkuarës së afërt. E shoqëruar me njerëz të frikësuar, ankth i shtuar, vetmi e theksuar, britma të pacientëve, frymëmarrje të

KËTË E MËSOVA NGA VITET QË MË KALUAN

Një njeri u pyet: “Çfarë mësove nga vitet që të kaluan?” U përgjigj: “Mësova se atë çfarë e vepron e sheh si pasqyrë në familjen tënde. Mësova se i dëmtuari patjetër e ka të fitojë, edhe nëse fitorja vonohet. Mësova se

Parotiti akut bakterial

Parotiti është inflamacion i një ose të dy gjëndrave parotide, gjëndrat kryesore të pështymës të vendosura në të dyja anët e fytyrës, tek njerëzit. Gjëndja parotide është gjëndra e pështymës më e prekur nga inflamacioni.Parotiti akut

Si funksionon Miu Mekanik?

Një mi mekanik përbëhet nga një top gome i rëndë, lëvizja e të cilit e bën kursorin të lëvizë në ekran. Kur lëviz miu, topi rrotullohet nën të, duke shtyrë dy rrota plastike të lidhura me të në proces. Njëra prej atyre rrotave zbulon

Pomodoro – teknikë që shpëton nga stagnimi në karrierë

Organizimi i orëve të punës duhet të planifikohet, puna duhet të japë rezultate. Sidoqoftë, shumë punonjës kanë problem me rënien e motivimit… A keni dëgjuar për teknikën Pomodoro? Ju punoni në një detyrë për një periudhë të caktuar pa

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË, POR NE NUK DIMË SI TA GJEJMË

Lumturia gjithmonë nuk vjen, vetëm se me prezencën e dashurisë. Po ajo nganjëherë vjen me buzëqeshjen e nënës apo me shikimin e ëmbël që ta bën prindi, për shkak të një cope ëmbëlsire që ke hulumtuar pas saj gjatë kohë dhe në fund e