Monthly Archives

April 2023

Një sistem i ri operativ për kujdesin shëndetësor

Të dhënat shëndetësore janë kudo rreth nesh. Të dhënat tuaja elektronike të shëndetit përfshijnë çështjet tuaja mjekësore, rezultatet e testeve, shenjat vitale, alergjitë, recetat dhe operacionet. Baza e të dhënave e siguruesit tuaj

Çfarë janë obligacionet dhe llojet e tyre?

Në anglisht, fjala "bond" i referohet etimologjisë së "të lidh". Në kuptimin e "një instrumenti që detyron një t'i paguajë një shumë tjetrit". Përdorimi i fjalës "obligacion" daton prej vitit 1590. Obligacioni është letra me vlerë

ChatGPT do të ndryshojë arsimin, jo ta shkatërrojë atë

Tregimi rreth mashtrimit të studentëve nuk e tregon të gjithë historinë. Njihuni me mësuesit që mendojnë se inteligjenca artificiale gjeneruese mund ta bëjë të mësuarit më të mirë. Vetëm disa ditë pasi OpenAI hodhi poshtë ChatGPT në

Si të përmirësoni përqendrimin në vendin e punës

Përmirësimi i përqendrimit do t'ju ndihmojë të arrini më shumë në një periudhë të shkurtër kohe. Krijo një hapësirë ​​vetëm për punë. Përdorni hapësirën e punës vetëm për punë. Kur është koha për një pushim, ngrihuni nga tavolina juaj

10 fakte për kafshët që do t’ju tronditin

 Nëse keni menduar ndonjëherë se kafshët kanë shumë gjëra të përbashkëta, faktet e mëposhtme do t'ju ndryshojnë mendjen. A jeni gati ta zbuloni? Delfinët flenë me një sy hapur! Demat janë daltonist! Njerëzit dhe qentë janë të

Si të merrni një ide të shkëlqyer biznesi?

Nuk mjaftojnë kurrë idetë e mira të biznesit, projektet e reja, qëllimet e reja. Dhe jo vetëm nga të mirat, por edhe nga ato që sjellin një sukses të caktuar. Stiven Kim dhe ekipi i tij kanë punuar në zhvillimin e projekteve të reja dhe