Monthly Archives

September 2023

Çfarë është hiperinflacioni

Hiperinflacioni është një inflacion jashtëzakonisht i lartë, në të cilin çmimet rriten me shpejtësi dhe vazhdimisht, dhe paraja humb vlerën e saj reale. Sipas ekonomistit amerikan Philip D. Kagan, hiperinflacioni fillon me muajin në të

5 fakte shkencore për stresin

Çdo person në Tokë përballet rregullisht me stresin: frikë nga vonesa në punë, , të shqetësuar për notat në shkollë. Ka shumë shkaqe të tensionit nervor. Megjithatë, pak njerëz e dinë se si stresi ndikon te një person. Për cilat

Çfarë është zhvlerësimi?

Zhvlerësimi është një ulje e vlerës së monedhës së një vendi në raport me monedhat e huaja. Arsyeja kryesore e zhvlerësimit të monedhës është të ndikojë në kursin e këmbimit. Kjo ju lejon të balanconi bilancin e pagesave, domethënë

10 fakte rreth trupit të njeriut

Trupi i njeriut është një sistem më kompleks nga sa mund të imagjinojmë. Është plot me gjëra të ndërlikuara dhe interesante. Sa më shumë që hetojmë, aq gjëra më të çuditshme zbulojmë. Ne kemi mbledhur 10 faktet më të çmendura dhe

Një person u ankua te dijetari

U ankua një person te dijetari dhe i tha: Dijetar i nderuar! Pse nga ata që ju kam bërë mirë, nuk gjej, përveç tradhëtisë dhe mashtrimit?! Dijetari heshti! Pyetësi: Pse nga ata që i doja dhe isha i sinqertë me ta, nuk gjej, përveç

Fakte të mahnitshme shkencore për fëmijët

Fëmijët janë një mrekulli e vogël, e pabesueshme që është pranë nesh. Shkencëtarët kanë treguar fakte të mahnitshme shkencore për foshnjat: 1. Foshnjat nuk mund të qajnë sepse nuk kanë lot. 2-3 javët e para të jetës mund vetëm të

Optimizmi – çelësi i suksesit

Në ditët e sotme është shumë e lehtë të shohësh botën dhe jetën në mënyrë negative dhe shumë kanë të drejtë ta shohin atë në atë mënyrë. Në botën e biznesit, herët a vonë, të gjithë do të hasin probleme të caktuara, por me një qëndrim