Monthly Archives

June 2020

Pesë Shkenctarët E Mëdhenjë Të Cilët Fituan Çmim Nobel

Në këtë artikull kemi përgatitur një listë të shkencëtarëve që kanë kontribuar shumë në shkencë, të cilëve iu njohën kontributet e tyre dhe fituan çmimin më prestigjioz në shkencë. 5. Sir Alexander Fleming Shkenctarët Alexander

Teknologjia sot, dhe ndryshimi që ka pësuar ndër vite

Me kalimin e viteve, teknologjia ka revolucionarizuar botën dhe jetën e përditshme. Teknologjia ka krijuar mjete dhe burime të mahnitshme, duke vendosur informacione të dobishme në majë të gishtave. Teknologjia moderne i ka hapur rrugën

Institucionet dhe krijimi i besimit të tyre në shoqëri

Pasi kam lexuar librin “Why Nations Fail” të Daron Acemoglus dhe Johnson Robinson më është përforcuar edhe më shumë bindja mbi rëndësinë e efektivitetit të institucioneve të një shteti, e cila do të rezultonte në prosperitet ekonomik,

MATLAB (Vazhdim)

Me artikullin rreth MATLAB-it e përfundojmë serinë “Programet që nxjerrin inxhinierët një hap përpara nga konkurrentët e tyre në aplikim për punë”. Shpresojmë që kemi qenë dhe do të jemi një "dritare" modeste për inxhinierët. Programi

Gjuhët programuese (Vazhdim)

Një nga artikujt e serisë "Programet që nxjerrin inxhinierët një hap përpara nga konkurrentët e tyre në aplikim për punë". Megjithëse gjuhët programuese duket se kanë të bëjnë kryesisht me inxhinierët e kompjuterave, ata janë një nga

Korrja e (mos)investimeve në arsim, reflektime nga pandemia

Rroga minimale, mungesa e prosperitetit, tendencat partiake, pazbatueshmëria profesionale... janë vetëm disa nga arsyetimet tipike të sferës arsimore, por jo të vetmet. Në shoqëri gjithmonë ekzistojnë vizionarë që synimet e tyre i

Apple shfaqet me idenë e syzeve AR dhe modelet e reja të iPad

Analisti i Apple, Ming-Chi Kuo është rikthyer përsëri me më shumë zëra për lëshimin e produkteve, këtë herë duke u përqëndruar në sipërmarrjen e gjigantit të teknologjisë në realitetin e shtuar me një palë syze digjitale, si dhe dy modele

Diagnostifkimi dhe trajtimi i hernies diskale cervikale

Fjala herni është term mjekësor i cili paraqet dalje të pjesërishme të ndonjë organi të brendshëm (nga vendi i zakonshëm) përtej muskujve në zona të dobësuara muskulore. Ajo është më e zakonshme në murin e barkut tek foshnjat, më të

Proteus (Vazhdim)

Proteus, një produkt i Labcenter Electronic, është një program i aftë për vizatim, simulim, animacion dhe vizatim PCB që mund të simulojnë vizualisht qarqet elektronike. Dallimi më i rëndësishëm nga tabela e punës konvencionale është se