Monthly Archives

June 2018

Përse duhet të konsumoni brokoli çdo 3 ditë?!

Nëse rregullisht hani brokoli, mund të zvogëloni shanset për të marrë disa nga sëmundjet e zemrës, diabeti i tipit 2 dhe disa lloje të kancerit, tregoi një studim i ri. Flavonoidët e gjetur në këtë "superfood" ndihmojnë trupin të luftojë…

Koenzimi Q10 për zemër të shëndetëshme

Zemra njerëzore është ndoshta organi ynë më i rëndësishëm; ai pompon gjakun përmes trupit, furnizon oksigjen dhe lëndë ushqyese. Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes në botë, por shumë prej këtyre vdekjeve mund të parandalohet.…

Ç’është togfjalëshi?!

Fjalia është sajuar prej fjalësh të bashkuara nga pikëpamja gramatikore dhe kuptimore në togje të ndryshme. Në fjalinë: "Nga dashuria e madhe për atdheun buronin ato fjalë zemre të mergimtareve" mund të dallonim togëzime të ndryshme fjalësh…

Përkufizimi i komunikimit dhe rëndësia e tij

Komunikimi është bartje (transferim) e informatave dhe ideve prej dërguesit deri te pranuesi me qëllim që pranuesi ta kuptojë atë. Komunikimi gjen aplikim në të gjitha fazat e qeverisjes, veçanërisht gjatë udhëheqjes. Nuk është e tepërt të…