Monthly Archives

October 2023

Origjinaliteti i shkrimit akademik & Logjika dhe emocioni

Origjinaliteti i shkrimit akademik Çdo studiues i ri apo me përvojë qoftë duhet të ketë origjinalitetin e tij në shkrimin që përcjell. Ndodh që ndonjëherë, sidomos studiuesit e rinj i paraqesin idetë e të tjerëve si të tyret. Kur

Peshkatari dhe Biznesmeni: Të jetuarit e thjeshtësisë

Në mëngjesin e një dite të bukur, na ishte një biznesmen që ishte ulur në plazh në një fshat të vogël italian. Ndërsa ishte ulur, duke bërë një pushim të shkurtër nga stresi i programit të tij të përditshëm, ai pa një peshkatar që voziste

Git vs GitHub: Çfarë janë dhe në çka dallojnë?

Çfarë është Git? Git-i është një sistem i njohur për kontrollim të versioneve (sistem version control). Ky është definicioni më i shkurtë dhe përmbledhës që do ta gjeni thuajse gjithkundë, një definicion jo shumë i qartë për njerëzit te