Monthly Archives

March 2017

Njohuri nga teoria e letërsisë

Hyrje në teorinë e letërsisë Teoria e letërsisë është një nga degët e shkencës së letërsisë. Degët e tjera të kësaj shkence janë: historia e letërsisë, që merret me studimin zhvillimit të letërsisë artistike që nga lindja e deri në ditët…

Dobitë nga hurmat dhe nga kastravecët

Për të ruajtur shëndet të mirë duhet të kontrollohet dhe të ekuilibrohet ngrënia e ushqimit dhe e frutave. Krijimi i ekuilibrit të ushqimit do të pengojë çfarëdo dëmi që mund të përmbajnë ato dhe do të optimizojë dobitë e tyre. Hurmat e…

DISA FORMA TË BESNIKËRISË (AMANETIT)

Besnikëria të cilën All-llahu na ka urdhëruar ta ruajmë nuk arrihet vetëm nëpërmjet ruajtjes së amaneteve të cilat njerëzit na i kanë lënë në besë, por ajo mund të ketë edhe forma të tjera të shumta, si: - Nëse dikush të jep diçka, qoftë…

Facebook po punon për të lexuar trurin tuaj

Rrjeti më i populluar në botë Facebook dëshiron që të lexojë mendjen tuaj dhe për këtë po zhvillon aftësitë në ndarjen e hardwareve në Kaliforni, i fokusuar në teknologjinë ‘interface” kompjuterike. Projekti bazohet tek Neuroshkenca,…

Paraqitja e migrenës

Migrena ose hemikrania shkaktohet edhe nga mbyllja e eneve te gjakut (embolia) në tru, e cila vazhdon të zhvillohet më tej apo anon andej. Një mbyllje e këtillë është pasojë e dromcave të gjakut që përhapen me anë të gjakut (qarkullimit të…

Ecja mbi akull…

Një shekull e gjysmë e kërkimesh shkencore, nuk kanë arritur ende të përcaktojnë se pse akulli mund t’iu bëjë të rrëzoheni përtokë. Shkencëtarët bien dakord se një shtresë e hollë e ujit të lëngshëm në krye të akullit të ngurtë shkakton…

Këshilla dedikuar cdo njeriu

“Përkujtoju popullit tënd kur Llukmani duke e këshilluar, birit të vet i tha: O djali im, mos i përshkruaj Allahut shok, sepse idhujtaria është padrejtësia më e madhe! " Ne njeriun e kemi urdhëruar për (sjellje të mira ndaj prindërve të…

Tre gjëra që ndikojnë në motivimin e punëtorëve

Fakt: Njerëzit nuk duan vetëm para nga vendi i punës, por ata duan përmbushjen e ndonjë qëllimi dhe me këtë  rritet lumturia në vendin e punës. Nëse ju jeni  menaxher këto tre gjëra do t'ju ndihmojë shumë në atë se si ti motivoni …