Monthly Archives

October 2022

Biznesi i vogël, vizioni i madh: Si të keni sukses

Si të rritet një biznes i vogël ose i mesëm deri në pikën e eksportimit të mallrave dhe shërbimeve për herë të parë ose zgjerimi i eksporteve në një vend të ri mund të jetë një përvojë jashtëzakonisht shpërblyese për pronarët e bizneseve.

5 aftësitë e çdo sipërmarrësi të suksesshëm

Drejtimi i biznesit tuaj është si të luani piano – ju duhet të zotëroni shumë taste të ndryshme në të njëjtën kohë. Por nëse jeni serioz për sipërmarrjen, pesë aftësi kyçe, të zgjedhura nga Entrepreneur, do t'ju ndihmojnë të arrini

Lëvizja e parave në botën digjitale

Siguria është elementi kritik për zgjerimin e pagesave të para digjitale. Adoptimi në rritje i shërbimeve financiare digjitale - blerjet në internet dhe pagesat nga kolegët - do të thotë që këto ditë, paratë më shpesh nuk kalojnë nga

Fakte interesante rreth çajit

Dita Ndërkombëtare e Çajit festohet që nga viti 2005, me vendim të Forumit të pestë Social Botëror në Porto Alegre të Brazilit. Me rastin e ditës së sotme ndërkombëtare të çajit, gazeta britanike “Daily Express” ofron fakte interesante

Pse nuk duhet përdorur fjala DËSHTIM

Autori britaniko-amerikan, folësi motivues dhe konsulenti i marketingut Simon Sinek foli së fundmi për ndryshimin midis fjalëve 'dështim' dhe 'gabim'. Siç theksoi ai, ai gjithmonë preferon të përdorë fjalën “gabim” përpara se të përdorë

5 elementet kryesore të analizës financiare

Mirëqenia financiare është një nga treguesit më të mirë të potencialit të biznesit tuaj për rritje afatgjate. Një analizë e fundit e Analizave të Shëndetit Financiar nga Banka e Rezervës Federale të Çikagos tregon se pronarët e bizneseve

10 fakte interesante rreth ushtrimeve

1. Trupi i njeriut ka 650 muskuj. 2. Zemra është muskuli më i fortë në trupin tonë. 3. Vetëm 13% e meshkujve mund të thonë vërtet se janë në formë. 4. Një person mesatarisht ecën rreth 113,000 kilometra në jetën e tij. 5. Truri

Pesë mënyra të sigurta për të qëndruar të varfër

Pse njerëzit nuk pasurohen? Pse shumë mbeten të varfër edhe  në pension? Nga Dale Carnegie dhe nga fundi i shekullit të 19-të deri në ditët e sotme, mijëra autorë janë përpjekur t'u përgjigjen këtyre pyetjeve. Nuk mund të jetë një gabim