Monthly Archives

October 2019

Rrethanori i qëllimit

Rrethanori i qëllimit tregon qëllimin e veprimit: Kemi ardhur këtu për punë. Rrethanori i qëllimit varet nga gjymtyrë të shprehura me folje, rrallë edhe me mbiemër foljor: Përse duhet të shkoj te doktori? S ’do shumë mend: për të mirën

Sistemet diellore fotovoltaike dhe përbërësit e saj

Ne po e bëjmë natyrën gjithnjë e më të pabanueshme, dhe burimet e energjisë së rinovueshme janë një mundësi e shkëlqyer për ne për të korrigjuar këtë gabim, dhe në mesin e këtyre burimeve, energjia diellore është që del në radhë të parë.

Vjeshta rikthen gripin, parandalimi dhe trajtimi

Gripi është sëmundje akute virusale, e cila më së shpeshti paraqitet gjatë stinës së vjeshtës dhe të dimrit. Është sëmundje ngjitëse, dhe si e tillë paraqitet te të gjitha grupmoshat.Karakterizohet me:- teshtimë- kollitje- rrjedhje të

Nuk ndjeheni të motivuar? Luani “lojën e pamundur!”

Shpesh herë ndjenjat dhe mendimet e këqija na parandalojnë nga gjërat të cilat duhet bërë. Dhe kur kjo ndjenjë e brendshme rrezikon t’u merr në kontrollë, atëherë luani këtë lojë. Rregullat e lojës: Në momentin që ju vëreni një

Rrethanori i shkakut

Ky rrethanor tregon shkakun e përftimit të veprimit a të tiparit ose motivimin e veprimit e të gjendjes: S'më zinte gjumi nga shqetësimi. Këto ia kishin thënë nga inati. Rrethanori i shkakut varet nga gjymtyrë të shprehura me folje ose

KUSH ËSHTË I PASUR E KUSH I VARFËR?

Një ditë nga ditët, një pasanik e mori të birin e vet dhe udhëtuan në drejtim të një shteti të varfër, me qëllim që ta sheh i biri se si jetojnë të varfrit. Atje i kaluan disa ditë e natë, edhe atë në një fermë së bashku me një familje

3 Кëshilla për maksimizim të produktivitetit

Ju paraqesim 3 këshilla për maksimizim të produktivitetit : Shfrytëzoni kohën e lirë Shfrytëzoni kohën derisa udhëtoni, pastroni ose punoni ndonjë aktivitet që nuk kërkon angazhimin mendor . Ndëgjoni ndonjë audio libër për