Monthly Archives

June 2021

Çfarë është Teknologjia e Mjekësisë Bërthamore?

Mjekësia bërthamore ndryshon nga teknologjitë e tjera të imazhit diagnostik sepse përcakton praninë e sëmundjes në bazë të ndryshimeve metabolike dhe jo të ndryshimeve në strukturën e organeve. Teknologët e mjekësisë bërthamore operojnë

Uber blen 47% të Cornershop

Uber bleu një shumicë aksionesh në start up-in e shpërndarjes së ushqimeve Cornershop dy vjet më dhe tani po merr përsipër 47% e mbetur, raporton CNBC. Shuma e transaksionit nuk dihet, por aksionet e Uber në fillim të javës

Inxhinieri mekanike(pjesa e parë)

Inxhinieri mekanike është një degë inxhinierike që kombinon parimet e fizikës dhe matematikës inxhinierike me shkencën e materialeve për të hartuar, analizuar, prodhuar dhe mirëmbajtur sisteme mekanike. Është një nga degët më të vjetra dhe

Rregullat që duhet të shkelni për të pasur sukses

Disa sipërmarrës për Entrepreneur ndanë këshilla për rregullat e biznesit, pra refuzimin e tyre dhe përqendrimin në atë që është e pranueshme për biznesin e tyre. Ndalo garimin si i çmendur për të qenë më i mirë "Ndalo garimin si i

Biopsia e prostates

Biopsia e prostatës është një procedurë për të marrë mostrat e indeve të dyshimta nga prostata. Prostata është një gjëndër e vogël, në formë arre vetëm tek burrat që prodhon lëng që ushqen dhe u jep energji për levizje

Parimi Pareto që do t’ju ndihmojë të kurseni para

Ne të gjithë duam të kursejmë, dhe si ta bëjmë atë, si të planifikojmë të ardhurat dhe a është paga e mjaftueshme për të mbuluar nevojat dhe dëshirat tona, mund të përdoret formula e kursimeve 80/20 e cila është krijuar sipas

Teknologjia po ndihmon arkeologët të gërmojnë më thellë

Punëtorët e ndërtimit në lagjen Decrease Manhattan të Nju Jorkut po thyenin dyshemenë për një ndihmë federale moderne për ndërtimin në 1991 pasi zbuluan një sasi e konsiderueshme e madhe e arkivoleve. Pjesa shtesë që ata gërmuan, ato

Cili është dallimi midis kombësisë dhe shtetësisë?

Shpesh njerëzit i ngatërrojnë termet midis shtetësisë dhe kombësisë kur përshkruajnë nga vijnë dhe prejardhjen e tyre të trashëguar kulturore. Kur bëhet fjalë për çështjet e imigracionit, megjithatë është e rëndësishme të kuptohet