Monthly Archives

December 2021

Natyra gramatikore e ndajshtimeve të veçuara (pjesa e parë)

Ndajshtimet e veçuara mund të shprehen me një emër, me një përemër ose me një togfjalësh. Emrat në funksion të ndajshtimit të veçuar mund të jenë: emra të përgjithshëm, emra të përveçëm, njerëzish a vendesh, dhe mbiemra të emërzuar:

Çfarë është gluteni dhe pse është i keq për disa njerëz?

Dietat pa gluten janë bërë gjithnjë e më popullore vitet e fundit, veçanërisht për shkak të rritjes së ndërgjegjësimit për çrregullimet e lidhura me glutenin.Nga ana tjetër, kjo ka nxitur një rritje të shpejtë në disponueshmërinë kryesore

5 gjëra që duhet të dijë çdo sipërmarrës

Puna e palodhur është një kusht kyç për të drejtuar biznesin tuaj, sepse inkurajimi, frymëzimi dhe energjia duhet të vijnë nga ai që e fillon biznesin. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithçka që ju nevojitet. Më poshtë janë 5 gjërat më

Arkitektura Islame ndër shekuj – pjesa e dytë

 3. Periudha Umajide (Emevi) e Andaluzise (shek. VIII - shek.XI) Me marrjen e pushtetit nga Abbasitët Umajidët e zhvilluan ecurinë e tyre duke vazhduar nga veriu i Afrikës - në Spanjë. Në Spanjë, ndoshta është dhe

Pesë rreziqe për ekonominë botërore në vitin 2022

Gjatë vitit të ardhshëm, vendet do të duhet t'u kushtojnë vëmendje këtyre pesë rreziqeve, nëse nuk duan që ekonomia globale të pësojë një goditje të madhe. Omicron Rreziku i parë është varianti i ri i koronavirusit Omicron dhe

Frontend Vs Backend: Cili Është Dallimi?(Pjesa E Dytë)

Frontend Zhvilluesit Frontend ndërtojnë duke pasur parasysh përdoruesin. Zhvillimi në front është një stil i programimit kompjuterik që fokusohet në kodimin dhe krijimin e elementeve dhe veçorive të një faqe interneti që do të shihet

Dallimet mes menaxherëve kryesor dhe menaxherëve mesatar

Menaxherët kryesorë kanë një qëndrim krejtësisht të ndryshëm ndaj kompanisë, hapësirës së punës dhe menaxhimit të ekipit, nga menaxherët mesatarë ose të mirë. Për Inc.com, eksperti i marketingut dhe biznesit, Jeffrey James