Monthly Archives

October 2021

Bëhu i lumtur edhe pse unë jam në pikëllim

Ishin dy burra të cilët e kishin sëmundjen e njëjtë, shëroheshin në të njëjtin spital dhe qëndronin në të njëjtën dhomë. Njëri krevatin e kishte afër dritares, kurse tjetri afër derës hyrëse të dhomës. Ai që ishte afër dritares ia

Kush e shpiku shkronjën A?

A keni menduar ndonjëherë pse shkronja "A" është shkruar në këtë mënyrë? Ose pse shkronja "B" është e tillë? Kush mendoi t'i shkruante këto shkronja kështu? Sigurisht që jo një person. As mos e mendoni faktin që quhen shkronja latine,

Elementet tradicionale të dekorimit Islam (Pjesa e dytë)

· MUKARNAS Muqarnas është një dekorim tre-dimensional i arkitekturës islame. Kupola në Muqarnas është një krijim tërësisht islamik pa precedent në asnjë civilizim tjetër. Qemerët e Muqarnas ishin ndër tiparet karakteristike të

5 karakteristikat e drejtuesve efektivë të biznesit

Nëse drejtoni një biznes, nuk ka dyshim se jeni udhëheqës. Pyetja e vetme është se çfarë lloj drejtuesi jeni? Suksesi ose dështimi i biznesit tuaj varet nga ju si udhëheqës i tij, kështu që ia vlen t'i kushtohet vëmendje ndërtimit të

Teknologjitë diagnostike në radiologji – RM vs TK

RM dhe TK janë metoda diagnostike në radiologji që përdoren për të zbuluar probleme të ndyshme në brendësi të trupit, edhe atë plotësishtë në mënyrë joinvazive. Zakonisht për: tumoret, frakturat, patologjitë e ndryshme të indeve të buta,

Cilat cilësi ju nevojiten që të përparoni?

Një nga pyetjet më të zakonshme që bëjnë punonjësit është - çfarë duhet të bëj për të marrë një përparim? Shumica e njerëzve mendojnë se nevojiten veprime specifike ose punë të kryera mirë në një projekt të madh dhe përparimi është i

Dallimi midis sipërmarrësit dhe punëtorit

Shumë njerëz ëndërrojnë të lënë punën e tyre dhe të bashkohen me grupin e sipërmarrësve, por shumë pak vendosin të ndërmarrin hapin e parë. Nga ata që nuk zotërojnë një biznes, disa janë përpjekur dhe kanë dështuar, ndërsa të tjerët

SA VJEÇ JE?

Rrëfehet për një njeri se ishte simpatizues i udhëtimeve dhe i dhënë pas dëfrimeve. Një ditë prej ditëve, ndodhi që të vizitojë një prej qyteteve dhe në programin e tij të vizitave ishte në plan të vizitohen edhe varrezat e

Elementet tradicionale të dekorimit Islam (pjesa parë)

Arti islam dhe Arkitektura Islame është krijuar në bazë të harmonive thelbësore të natyrës së bashku me kuptime të ndryshme simbolike dhe teori të përmasave të përsosura. Modelet e përsëritura janë simbol i idesë së pafund dhe pa kohë,