Monthly Archives

July 2017

Si mund ta pasurosh gjuhën shqipe?

Rruga kryesore e pasurimit të gjuhës me fjalët që i duhen është formimi i fjalëve të reja me brumin e vetë gjuhës dhe sipas modeleve prodhimtare të sistemit fjalëformues të shqipes, ose nëpërmjet shqipërimit të pjesëve përbërëse të fjalëve…

Mësoni raportin tuaj me stresin nëpërmjet grupës së gjakut

Grupa e gjakut për njeriun paraqet një karakteristik të veqantë që duhet ta dijë çdo njeri personalisht për veten e tij. Me njohjen e grupës së gjakut njeriu automatikisht ka njohuri edhe për sëmundjet që mund ti ekspozohen si dhe këtu luan…

Cili është dallimi në mes 32-bit dhe 64-bit procesorëve?

Ka shumë gjëra për t'u marrë parasysh kur blejmë një kompjuter të ri. Ne shikojmë për madhësinë e RAM-it, procesorin, CPU, GPU, hard diskun dhe ekranin e tij etj. Mirëpo kur duhet për të zgjedhur një kategori të procesorit, ne preferojmë…

KËSHILLA TË MREKULLUESHME

Zgjohu në mëngjes dhe ti je i lumtur. Përkujdesu që buzëqeshja të jetë prezentë në fytyrën tënde. Bëhu i pari që i përshëndet të tjerët me selam. Thirri njerëzit me emrat e tyre. Bashkëpuno me çdo njeri, sikurse ai të jetë…

Mbipesha tek njerëzit në nivel alarmant!

Në hulumtimin për trashësin, pothuajse çdo person i tretë vuan nga pesha e pakontrolluar apo nga mbipesha. Këtë konstatim e kanë paraqitur hulumtuesit e këtij projekti. Normat e trashjes janë dyfishuar në krahasim me vitin 1980 në më…

Dobitë e gjithanshme të pasurimit të gjuhës shqipe

Pasurimi është shfaqje e zhvillimit dhe përparimit të gjuhës dhe buron pikërisht nga zhvillimi i gjithanshëm i jetës dhe i vendit; zhvillohen ekonomia, arsimi, shkenca e kultura dhe letërsia; zhvillohen artet e mjetet e komunikimit masiv,…

Cili është dallimi ndërmjet Intel Core i3, i5 dhe i7?

Intel është kompania më e mirë për përpunimin e procesorëve përveç AMD. Intel ka një gamë të gjerë përpunuesish, të cilët i bëjnë konfuz  shumë blerës. Një entuziast i teknologjisë do të dinte dallimet midis Core i3, Core i5 dhe Core i7.…

Mediat dhe propaganda

Porositë propanganduese transmetohen deri te konsumatorët potencial përmes mediave të ndryshme. Mediat e propagandës ekonomike janë të  shumëllojshme, kurse disa edhe vëllimin e veprimit e kanë të gjërë, prandaj quhen mediume masive. Pra,…