Monthly Archives

April 2020

Përse i mbushin gomat e aeroplanëve me azot?

Gomat e avionëve janë të mbushura me azot sepse gazi i azotit është kryesisht inert, që do të thotë se kërkon më shumë energji për të reaguar me substanca të tjera. Kjo është e rëndësishme sepse në temperatura të larta, oksigjeni mund të

Si të mësoheni të kodoni prej në internet?

Nëse ndonjëherë keni dashur të mësoni programim, por nuk keni pasur kohë ose para të mjaftueshme për të ndjekur një kurs të tillë, provoni të merrni një kurs në ndonjë prej këtyre akademive në internet. Të gjithë ata ofrojnë kurset e tyre

Tre llojet e ushqimit që duhet shmangur në syfyr

Syfyri padyshim është vakti më i rëndësishëm i besimtarit musliman në muajin e Ramazanit. Ky vakt ju mundëson të keni një burim energjie për ditën e ardhshme, dhe nga ana tjetër është një kohë ku ka bekime të mëdha , siç thotë Profeti

Hulumtime mjekësore mbi agjërimin

Agjërimi është institucion i edukimit shpirtëror dhe muaji i Ramazanit është periudha e lulëzimit të vlerave shpirtërore dhe humane.Në vitin 2016, shkencëtari japonez i kërkimeve mjekësore Yoshinori Ohsumi fitoi çmimin Nobel në mjekësi. Ka

AutoCAD (vazhdim)

Me këtë artikull vazhdojmë serinë e " Programet që nxjerrin inxhinierët një hap përpara nga konkurrentët e tyre në aplikim për punë". Edhe pse AutoCAD është përmendur në disa shkrime tona të mëparshme, për shkak të rëndësisë së madhe në

Përshkrimi i një jetëje të lumtur

Tek te mençurit fletët e së kaluarës shuhen dhe nuk transmetohen që të përseriten, ato mbyllen njëherë e përgjithmon në burgun e harresës, duke u lidhur e shtrenguar fort që të mos dalin kurrë. Mos jeto në ëndrrën e kaluar, e as mos rri

Informacione të përgjithshme mbi sëmundjen

Sëmundja paraqet çrregullim të funksioneve trupore, kongenitive, sociale ose shpirtërore. Sëmundja mund të shikohet edhe si gjendje me procese të çrregulluara biologjike, të cilat dërgojnë në çrregullime të përgjithshme funksionale dhe