Monthly Archives

November 2022

Rregullat e xhunglës që vlejnë edhe për biznesin

Prej disa ditësh, audienca e internetit e interesuar për lajmet e biznesit dhe çdo përparim, është mahnitur nga teksti i Gjaj Stejnfeld i cili është një biznesmen i suksesshëm dhe autor i një libri për menaxhimin e kompanive. Pas

Këshillat më të mira për investime nga  Voren Bafet

Voren Bafet konsiderohet si një nga investitorët më të mëdhenj të të gjitha kohërave dhe renditet vazhdimisht në mesin e njerëzve më të pasur në botë. Kur Buffett ofron rekomandime, njerëzit përgjigjen menjëherë me interes. Bafet dikur

Rregulli 50/20/30: Këshilla kursimi për super të pasurit

Derisa ëndërrojmë të jemi milionerë, ne në fakt shohim se si të mbijetojmë me atë që kemi. Dhe ky është gjithnjë e më shumë art i vërtetë. Në çdo gjë, këshillat e njerëzve super të pasur në mbarë botën ,që padyshim dinë të menaxhojnë

10 FAKTE INTERESANTE RRETH DËGJIMIT

Ka një sërë faktesh interesante rreth dëgjimit , por këtu ne theksojmë disa prej tyre: Zhurma është shkaku kryesor i humbjes së dëgjimit. Zhurma e tepërt në vendin e punës është një faktor kyç në humbjen e dëgjimit, pasi shumë janë të

Shenjat që tregojnë se jeni më të zgjuar se mesatarja

Ka shumë njerëz në botën e biznesit që etiketohen si të zgjuar. Megjithatë, kjo mund të ketë më pak të bëjë me kapacitetin intelektual dhe më shumë me inteligjencën sociale ose emocionale. Për shembull, dikush me një pasqyrë të qartë dhe

Çfarë na kanë mësuar pesë recesionet globale

Recesioni është një fjalë që është dëgjuar shumë kohët e fundit. Përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar, Bankës Botërore dhe institucioneve më të mëdha financiare e thonë këtë si një paralajmërim se bota nuk po ecën mirë dhe se mund të

Dhjetë fakte interesante për tregun e aksioneve

Unë jam i sigurt se nuk keni dëgjuar që bursa daton në kohët e lashta, as që tregtohej fillimisht në rrugë, por edhe se bursa më e vjetër e kohëve moderne u krijua në Belgjikë. Këto janë vetëm disa nga faktet që lidhen me tregun e