Monthly Archives

September 2022

Një miliarder zbuloi se cili libër e ndihmoi të pasurohej

Biznesmeni dhe miliarderi Mark Cuban është një lexues i zjarrtë, aq sa ai thekson në çdo rast se kurioziteti dhe mësimi i vazhdueshëm kanë qenë çelësi i suksesit të tij në biznes. Ndër të gjithë librat që ka lexuar,ai spikat

Çfarë është strategjia dhe si ta zbatojmë atë?

Sa biznese të vogla kanë strategji? A kanë strategji sipërmarrësit e biznesit të vogël? A janë bizneset e vogla strategjike, apo bizneset e vogla thjesht taktike që kuptojnë se si ta kalojnë muajin? Megjithatë, strategjia

Si të dukeni më inteligjente?

Dëshironi të dukeni më të zgjuar? Aplikoni nëntë truket e mëposhtme dhe pothuajse me siguri do ta arrini atë. Ndiqni lajmet e përditshme Asnjëherë mos bëni pyetjen “Çfarë sulmi terrorist?” kur është lajmi dhe tema kryesore e

Çfarë është product-market fit?

Me pak fjalë, përshtatja e produktit me treg (product-market fit) bën dallimin midis një produkti ose startup-i të suksesshëm dhe të pasuksesshëm. Siç shkruan Startit, përshtatja e produktit me treg (PMF) mund të përshkruhet më thjesht

Këshillë biznesi: Merrni një rrezik në ditë

Është komode të ngjitesh në shkallët e karrierës pa e mbajtur kokën lart dhe pa punuar shumë. Megjithatë, dalja nga zona juaj e rehatisë mund të jetë çelësi për të zhbllokuar potencialin tuaj profesional. Ky është mendimi i Sander van

Përmirësimi i procesit

Qëllimet e përmirësimit të procesit janë cilësia më e lartë e produktit, kostot e zvogëluara të procesit, dhe dorëzimi më i shpejtë i softuerit. Qasjet kryesore ndaj përmirësimit të procesit janë qasjet agjile, të përshtatura për