Monthly Archives

September 2018

Çfarë I Ofruan Muslimanët Botës… Orët (Pjesa 8)

Orët    Çfarëdo që të bëjmë, duam, shpresojmë ose frikësohemi, me apo pa ne, koha gjithmonë do të vazhdojë të ec. Qoftë në ndonjë provim të cilën me frikë e marrim, apo në ndonjë intervistë të rëndësishme por edhe në ditëlindje ka…

Protektonizmi i Ri dhe Luftrat Tregtare (Pjesa 2)

Vetëm para disa ditëve kishim mundësinë të ndjekim një ndërmarrje nga dy shtetet Japonia dhe Gjermania në emër të forcimit të bashkëpunimit dhe zhvillimit të tregtisë së lirë. Aleanca mes këtyre dy shteteve qëndron si një përballues i…

Ç’ËSHTË POTENCIALI? (Pjesa 1)

Ne posedojmë shkathtësi dhe aftësi që askush tjetër nuk i posedon. Çdokujt prej nesh i është dhuruar një fuqi dhe një talent unik, qoftë ky një talent për t’u shfaqur në podiumet botërore apo në podiume më të vogla. Pra, si ta japim…

BËHU I LUMTUR!!

Besimi dhe vepra e mirë, janë fshehtësia e jetës tënde të mirë, përkujdesu për to. – Kërko dituri dhe njohje dhe lexo sa më tepër, se leximi e largon mërzinë. – Ripërtërije pendimin dhe largohu nga gjynahet, se ato ta shkatërrojnë…

KUR PËR TY KONSIDEROHET E META E METË ?!

Nuk është e metë që njerëzit të flasin kundër teje, por e metë është që ti të ndikohesh nga fjalët e tyre! Nuk është e metë që ta keqkuptosh mendimin e tjetrit, por e metë është të kesh mendim të keq për të! Nuk është e metë të shohësh…

Protektonizmi i Ri dhe Luftrat Tregtare

Para se të fillojmë me një analizë më të detajizuar do të ishte e drejtë që të gjith lexuesve t'ju ofrojmë një sqarim të koncepteve ekonomike dhe një perspektivë historike të afërt për temën e lartëpermendur, duke mundësuar që të jetë sa më…