Monthly Archives

September 2021

Pse gjermanët i lexojnë numrat mbrapsht?

Në fund të shekullit të 15 -të, numrat arabë u bënë të zakonshëm në gjermanishten e shkruar. Ata u rekomanduan të lexoheshin nga e majta në të djathtë. Por kur numrat nuk ekzistonin, gjermanët gjithmonë shkruanin njësinë së pari (një vijë

Botës po i kërcënohet “ bombë e kurdisur” nga inflacioni

Për disa inflacioni mund të duket si një problem që do të zhduket, ka shumë të ngjarë të çojë në një krizë në vitet e ardhshme, paralajmërojnë ekonomistët në Deutsche Bank. Në një parashikim që është larg konsensusit të politikëbërësve

Gjymtyrët e veçuara (pjesa e dytë)

2. Veçimi i gjymtyrëve ndodh për shkaqe të ndryshme, disa prej të cilave janë të përgjithshme, sepse vihen re te të gjitha ose te shumica e gjymtyrëve të veçuara: disa janë të veçanta, sepse u takojnë disa ndërtimeve të caktuara. Veprimi i

Printer 3D për prodhimin e lëkurës

Një nga teknikat kryesore të kirurgjisë plastike është edhe transplanti i lëkurës, ku lëkura e shëndetshme nga një zonë e paprekur e trupit hiqet dhe përdoret për të zëvendësuar lëkurën e humbur ose të dëmtuar.Sigurisht, nuk është aq e

Si të tejkaloni frikën e të folurit para publikut

Nëse keni problem me të folurit publik, në vend që të merreni me këtë problem, thjesht keni vendosur të mos mbani kurrë një fjalim publik. Kjo është e lehtë për t'u arritur - shumë punë përfshijnë punën para një kompjuteri ose

Rëndësia ushtarake-medicinale e sëmundjeve infektive

Lufta biologjike nënkupton përdorimin e mikroorganizmave ose të produkteve të tyre (toksineve) dhe ka për qëllim shkatërrimin jo vetëm të fuqisë së gjallë të kundërshtarëve, por edhe të kafshëve dhe bimëve, të cilat janë burim ushqimi për

Jeta nuk ka vlerë nëse është e mangët nga morali

Rrëfehet për një djalosh të ri se me biçikletën e tij u përplas me një plakë dhe në vend se t'i kërkojë falje plakës dhe t'i ndihmojë të ngritët, ai filloi të qeshet me të dhe e vazhdoi rrugën e tij.Plaka kur e pa se ai nuk u ndal , e

Stagflacioni – kërcënimi i ri për ekonominë botërore?

Inflacion apo jo - kjo është pyetja. Ndoshta pyetja më e rëndësishme për ekonomistët për momentin është se sa do të jetë inflacioni afatgjatë, i cili është afër kulmit të tij në gati dhjetë vjetët e fundit. Në fakt, bota nuk është

Askush nuk e di se kush e ka dizajnuar Taxh Mahalin

Taxh Mahali është një nga strukturat më të njohura në botë. Konsiderohet një nga shtatë mrekullitë e reja të botës - krahas Murit të Madh të Kinës dhe Petra në Jordan. Taxh Mahali është një nga mrekullitë më të reja botërore e cila është

5 strategji për shitje më të shpejtë

Marrja e shitjeve është ajo që ndan biznismenin e mrekullueshëm nga ai mesatar. Këtu janë disa strategji të provuara për mbylljen e shitjes tjetër të madhe. Bëni kontakt me sy dhe bëjini ata të qeshin Shumë njerëz besojnë se shitja