Monthly Archives

April 2021

Gjymtyrët e veçuara (pjesa e parë)

1. Gjymtyrë të veçuara janë gjymtyrët e dyta që karakterizohen nga veçori kuptimore, stilistike e intonacionore, duke pasur në fjali një mëvetësi relativisht të madhe. Nga këto veçori ato përbëjnë një kategori të veçantë sintaksore.

Përshpejtimi i shërimit të plagës me energji elektrike

Enët e gjakut rriten në mënyrë spontane brenda trupit si degët e pemëve. Kur një plagë ndodh në trup, ajo merr detyrën e bartjes së lëndëve ushqyese që mund të kontrollojnë inflamacionin në zonë. Oksigjeni, qelizat e bardha të gjakut,

Çfarë është White-Fi?

White-Fi, i referuar shpesh si Super Wi-Fi dhe White Space Wi-Fi, është një metodë për krijimin e rrjeteve pa tel brenda frekuencave analoge të transmetimit televiziv në krahasim me frekuencën e zakonshme të radios 2.4 GHz e cila përdoret

Truri juaj është vet mrekullia! Disa fakte që mahnisin…

Truri është një pjesë shumë komplekse e trupit tuaj. Ka aftësinë për të dërguar dhe marrë një sasi të madhe informacioni. Për shkak të kësaj, ka ende shumë mistere në lidhje me trurin e njeriut. Këtu janë disa fakte të shpejta për t'ju

10 rregullat e dizajnit të mirë – parimet “RAMS”

Dizajni i mirë është inovativMundësitë për inovacion nuk janë shterur kurrë, ka gjithmonë mundësi të reja. Dizajni inovativ zhvillohet gjithmonë me teknologji inovative dhe nuk mund të ekzistojë kurrë vetëm.Dizajni i mirë e bën një produkt

Pandemia rriti pasurinë e tyre për 4,000 miliardë dollarë

Instituti Amerikan i Studimeve Politike ka bërë një analizë që tregon se pasuria e 20 miliarderëve më të pasur është rritur për 742 miliardë dollarë. Pasuria e miliarderëve gjatë pandemisë është më e madhe për 4,000 miliardë dollarë,

Përshtatja e përcaktorëve të gjymtyrëve homogjene

Përcaktorët e përshtatur, kur i referohen gjymtyrëve homogjene të numrit shumës, vihen natyrisht në shumës dhe në trajtën e gjinisë së këtyre gjymtyrëve. Kur gjymtyrët homogjene janë të numrit shumë dhe të gjinive të ndryshme,

Çfarë është Immobilizer?

Fatkeqësisht, vjedhjet e automjeteve nuk mund të parandalohen. Sidoqoftë, në sajë të sistemeve parandaluese, është e mundur të mbrohen automjetet. Sistemi i alarmit është një nga këto sisteme parandaluese. Immobilizer mund të jepet si një