Monthly Archives

June 2017

Modaliteti objektiv dhe subjektiv

Modalitetit objektiv, mund të shprehet me anë të mënyrave të foljeve të cilat ndryshojnë nga gjuha në gjuhë. Kjo do të thotë se ky modalitet është i lidhur ngushtë me trajtat e ndryshme foljore që zgjedhohen. Sipas Gramatikës së gjuhës…

LG prezanton dy versione të reja të G6

Ashtu siç është premtuar, LG ka prezantuar zyrtarisht dy smartfona të rinj – LG G6+ dhe modelin me 32 GB memorie të brendshme të smartfonit të saj të avancuar, G6. Derisa LG G6 me 32 GB vjen me specifika pak a shumë sikur të modelit…

Të fotografosh dritën

Hulumtues të MIT kanë krijuar një sistem të ri imazhi i cili mund të arrijë të ruajë të dhëna vizuale në sasinë e një trilion ekspozimeve në sekondë. Bëhet fjalë për një shpejtësi të mjaftueshme për të krijuar një video me lëvizje të…

Vrasësi i heshtur, HIPERTENSIONI

Dita Botërore e hipertensionit, 17 maj, u prezantua për herë të parë në vitin 2005 dhe ka për qëllim të promovojë ndërgjegjësimin e publikut për hipertensionin dhe për të inkurajuar njerëzit që të mos bëjnë parandalimin dhe kontrollin e…

Roli i njerëzve në procesin e vendosjes për blerje!

Për disa produkte ose shërbime, identifikimi i blerësit është relativisht i thjeshtë. Mirëpo, roli i njerëzve gjatë procesit të vendosjes për blerje të produkteve nuk është i njejtë. Në këtë rast, menaxhuesit e marketingut duhet të dallojnë…

7 Fakte që tregojnë se jeni më të zgjuar se mesatarja

Nëse e gjeni veten tek këta tregues, ndoshta mund të mburreni për IQ e lartë, por jo pa efekte anësore! Inteligjenca është e lidhur shpesh me çrregullime të humorit dhe shqetësime! Njerëzit e zgjuar prirën të shqetësohen, shkojnë në shtrat…

Ndryshimet klimatike ndikojnë në lodhësin tonë?!!

Ndryshimi i klimës ndikon në jetën e shumë njerëzve, dhe studimi i fundit tregon se ka ndikuar në mënyrë të konsiderueshme edhe në ëndërr. Studimi i bërë me 765 000 banorë të Shteteve të Bashkuara nga viti 2002 deri në vitin 2011 arriti…

Qëllimet themelore të politikës monetare – kreditore!!

Politika kreditore monetare bën pjesë ne instrumentet e politikës së përgjithshme ekonomike, detyra themelore e së cilës, në të kaluarën ishte vetëm rregullimi i sasive të nevojshme të parave në ekonomi. Sipas kësaj, krijimi dhe tërheqja e…