Monthly Archives

November 2018

5 fakte ekstreme rreth malit Everest

Mali më i lartë i Tokës mbi nivelin e detit, Mali i Everestit dhe në Nepali i njohur si Sagarmatha, është një maje që shumë njerëz dëshirojnë të ngjiten në të, por në realitet vetëm pak njerëz arrijnë të kenë sukses në jetën e tyre. Ata që…

Disa këshilla për studentët në provim

Studenti musliman mbështetet në Allahun e Lartësuar, kur përballet me provimet e dynjasë dhe tek Ai kërkon ndihmë. Student të nderuar, do të sjellim para jush disa këshilla se si të jeni të suksesshëm në provime: - T'i drejtohemi Allahut…

Një kilogram gjalpë

Na ishte një fermer që i shiste nga një kilogram gjalpë një bukëpjekësit. Një ditë bukëpjekësi vendosi të peshonte gjalpën për të parë nëse ai po merrte sasinë e duhur, ku për befasi nuk ishte. I zemëruar për këtë, ai e paditi fermerin në…

Programim Në Web – (CSS) Pjesa E Parë

CSS qëndron për Cascading Style Sheets. Stilet përcaktojn si do të paraqiten elementet HTML. Kjo realizohet duke i bashkangjitur atribute prezantimi në çdo element HTML ose nënklasë të sajë. Për shembull nëse ne duam që të gjithë paragrafët…

Litari i elefantit

Një zotëri po ecte nëpër një kamp elefantësh dhe ai vuri re se elefantët nuk mbaheshin në kafaze ose të lidhur me zinxhirë. E gjithë ajo që i mbante ata nga ikja prej kampit, ishte një pjesë e vogël e litarit e lidhur në njërën nga këmbët e…

Çfarë I Ofruan Muslimanët Botës… Trigonometria (Pjesa 11)

Lindja e trigonometrisë është e lidhur ngushtë me astronominë, një nga shkencat e studiuara më me energji nga muslimanët, veçanërisht për shkak të rëndësisë së saj në përcaktimin e kohës së saktë të lutjeve (namazit). Të motivuar nga…

PSE KRUHET LËKURA?!

Edhe pse disa prej shkaqeve janë të padëmshme, të tjerat mund të jenë shumë të rrezikshme për shëndetin dhe do të ishte më mirë nëse vëreni kruajtje apo njolla në trup, menjëherë vizitoni një mjek. Kruarja e lëkurës është një ndjenjë e…

Programim Në Web – Pjesa E Tetë

3. Format Format janë elementë HTML të cilat përdoren për të marrë informacion nga përdoruesi. Një form mund të përmbajë elementë inputi të tilla si fusha teksti, checkboxe, radio-buttona, butona submit etj. Një mënyrë për të krijuar një…

Suplimentet që ndihmojnë funksionimin vital të trupit

Përmirësoni shëndetin tuaj dhe vazhdoni jetën duke importuar rregullisht shtesat e mëposhtme ... Multivitamina Konsumi i këtij kombinimi të shtojcave të përditshme zvogëlon rrezikun e kancerit me tetë përqind. Magnezi Magnezi…