Monthly Archives

January 2023

Sfondi i suksesit

Të mos merremi me filozofi se çfarë do të thotë sukses, por përgjithësisht pranohet se kur përmendim se dikush ka arritur sukses ose është i suksesshëm, nënkuptojmë se ai ose ajo ka arritur të arrijë një qëllim, qëllim më të lartë. Kur

Përkufizimi kuptimor i ndërmarrësit

Mund të themi se ndërmarrësi është personi i cili është i gatshëm që me rrezik të vetin, duke aplikuar ide të reja (prodhuese, tregtare, menaxhuese), të ndërmerr dhe realizojë projekte të reja ekonomike me orientim fitimprurës.

Fakte interesante për macat

Pronarët e maceve ndoshta e dinë se sa të lezetshme  mund të jenë macet, por a e dini se çdo mace ka një fytyrë unike dhe se gjurmët e tyre të fytyrës janë si gjurmët e gishtave të njeriut. Këtu janë disa fakte interesante për macet:

Si do të jetë tregu i kapitalit në vitin 2023 ?

Parashikimet për vitin e ardhshëm në tregun e kapitalit janë shumë të zymta dhe duhet pranuar se as analistëve të Wall Street nuk po i shkon mirë. Gjatë njëzet viteve të para të këtij shekulli, parashikimet e tyre e humbën objektivin

Marrëdhëniet e mira me kolegët: Dëgjojini!

Zhvillimi i marrëdhënieve të mira me kolegët kërkon shumë kohë dhe përpjekje. Por e gjithë puna juaj e palodhur do të shpërblehet shumë, sepse këta janë njerëzit me të cilët kaloni tetë ose më shumë orë në ditë. Çfarë mund të bëni:

Ekonomia botërore në rrugën e recesionit në  vitin 2023

Bota do të përballet me një recesion në vitin 2023 pasi kostot më të larta të huamarrjes, e cila filloi këtë vit për të frenuar inflacionin, do të sjell tkurrje të ekonomisë, vlerëson Qendra për Kërkime Ekonomike dhe Biznesi

5 fakte interesante rreth vitaminës C

1. Zvogëlon efektin e plakjes Vitamina C ndihmon në sintezën e kolagjenit. Sa më shumë kolagjen, aq më pak rrudha. Sa më pak kolagjen, aq më shumë fërkime në kocka dhe kyçe, gjë që shkakton dhimbje të forta dhe artrit. 2. Luan një

Si të largoni vonesat nga personaliteti i juaj

Nuk jeni një person që mund të mburret për përpikmërinë e tij? Kur lini një takim me miqtë, ata arrijnë të paktën pesë minuta me vonesë, sepse e dinë që ju do të vonoheni? Konsideroni si një njeri që nuk është kurrë në kohë? Por, jeni