Monthly Archives

January 2020

Kush e shpiku makinën shkruese?

Makina shkruese ishte mjet i dobishëm për të shkruar deri në shpikjen e kompjuterave. Një makinë shkrimi është një pajisje mekanike ose elektromekanike e punuar me dorë për prodhimin e karaktereve të shtypura në letër. Si një tastierë, një

Çfarë Është Fjala ( GPS )?

Të gjithë pothuajse kemi dëgjuar për këtë teknologji dhe shumica prej nesh e përdorin por për sa i përket historisë dhe evoluimit të tij shumë pak persona e dinë. GPS në anglisht ( Global Positioning System ) që në shqip

Kush e shpiku WiFi-në?

Dr. John O'Sullivan, një inxhinier Australian, është i njohur për udhëheqjen e ekipit të shpikësve që zhvilluan teknologjinë WiFi. Sidoqoftë, si shpikjet e tjera të kësaj madhësie, kishte disa njerëz të tjerë që gjithashtu kontribuan në

Çfarë është propaganda ekonomike?

Propaganda ekonomike është një nga aktivitetet më të përdorura promovuese. Bëhet fjalë për një mjet i cili shfrytëzohet për komunikim masiv dhe ky mjet mund të përfshijë më shumë njerëz në të njëjtin moment. Propaganda ekonomike

Ëmbëltuesit artificial

Këto materie janë shumë të rëndësishme, sepse bëjnë pjesë në prodhimtarinë e shumë artikujve ushqimorë, edhe pse janë të pranishme në sasi të mëdha, siç është shembull, në xhemë, ku kanë veçorinë e konzervansit, pengojnë rritjen dhe

Virusi “corona” frikëson botën

Katër pyetje në lidhje me koronavirusin e ri Koronavirusi i ri (2019-nCoV), i identifikuar për herë të parë në fund të vitit të kaluar në qytetin Wuhan në Kinë qendrore. Ditët e fundit, autoritetet lokale kanë vendosur kufizime në

Si të arrini “rezultate të shkëlqyera”

Të gjithë duam të arrijmë rezultatet më të mira në punën tonë. Por shumë gjëra po shpërqendrojnë dhe e humbin kohën dhe na bëjnë më pak produktivë. Shumë njerëz ndjehen se ju mungojnë disa orë në ditë për të përfunduar të gjitha