Monthly Archives

March 2018

5 arsyet përse leximi është i dobishëm për shëndetin psiqik

Librat janë konsideruar si një lloj argëtimi dhe ne të gjithë e dimë se njerëzit duhet të lexojnë më shumë, por leximi është shumë më i dobishëm se sa mendoni. Leximi mund të përmirësojë shëndetin tuaj mendor. Ashtu si ushqimi dhe stërvitja…

Sauna redukton rezikun e sulmit në tru!

Shumë njerëz kënaqen duke përdorur sauna për të qetësuar tensionin e muskujve dhe kërkimet sugjerojnë se mund të jetë e dobishme për rikuperimin e trupit dhe për qëndrueshmëri më të madhe. Studime të tjera gjithashtu mbështesin përdorimin e…

Pasthirrma

-Pasthirrma është pjesë e pandryshueshme e ligjëratës, që shërben për të treguar ndjenjat e folësit ose përdoret për të tërhequr vëmendjen e dëgjuesve:  O, sa mirë që erdhët! Ishim bërë merak për ju. -Pasthirrmat janë karakteristike për…

3 këshilla për të trajtuar një ditë të keqe të punës

Shumica e njerëzve nuk zgjohen të gatshëm për të filluar ditën me entuziazëm për punë. Shumicën e ditëve ju zgjoheni me ngutje dhe nxitim madje ka edhe ditë të këqija gjë që ju mund të mos jeni në vetëdije. Alarmi bie vonë. Koka juaj…

Përgatitje për të ardhmen e punës

Teksa teknologjia zhvillohet me një ritëm të përshpejtuar, aftësitë mendore dhe detyrat që mendohet se janë rezervuar që njerëzit t'i zgjidhin, po kryhen gjithnjë e më shumë nga makinat, duke shkaktuar shqetësim për ndikimet në…

Bazat e JavaScript (pjesa 1)

HTML-ja është e kufizuar në shfaqjen e tekstit, duke qenë vetëm statike. Për t’i shtuar veçori, duhen përdorur gjuhë të tjera, të tilla si, gjuhët e skriptimit. Një gjuhë skriptimi është një gjuhë programimi e thjeshtuar dhe e interpretuar.…

Sistemi operativ Debian

Debian është një sistem operativ kompjuterik Unix dhe një klasifikim i Linux që përbëhet plotësisht nga software të hapur që janë pronë publike për t'u përdorur dhe ndryshuar, pjesa më e madhe e së cilës është nën (GNU - General Public…

Shtatë simptomat kryesore të depresionit! Mos i ngelizhoni!!

Megjithëse shpesh nuk dimë si ta definojmë depresionin, ne e shoqërojmë atë me situatat dhe ndjenjat që i përjetuam dikur në situata të caktuara me trishtim. Por kur bëhet fjalë për depresionin në kuptimin klinik të fjalës, domethënë në…

Butësia në mësim

Nga Muavije ibën Hakem es-Selmiu radijAll-llahu anhu na përcillet se ka thënë: Një herë teksa po falja namaz me të dërguarin e All-llahut, kur një njeri i pranishëm teshtiu, e unë i thashë ‘Jerhamukellah’ (All-llahu të mëshiroftë). Njerëzit…

Parafjala

Parafjala është pjesë e pandryshueshme e ligjëratës, që qëndron para emrave, përemrave, numërorëve dhe ndajfoljeve duke vendosur marrëdhënie varësie ndërmjet fjalëve:  U rreshtuan për tre. Parafjalët, sipas strukturës morfologjike janë:…