Monthly Archives

April 2018

I mangëti

I mangëti Një njeri i urtë tregon ngjarjen vijuese: “Në mesin tonë ishte një njeri i ngathët dhe i papjekur. Ai u nis për rrugë nga qyteti i largët me dhjetë gomarë. Gjatë rrugës hipi në njërin prej dhjetë gomarëve, mirëpo kur i…

Hulumtime shkencore për të reduktuar oreksin!

Për të humbur një kilogram plus, ju duhet të ulni oreksin tuaj dhe të ndryshoni dietën tuaj. Fatkeqësisht, dietat për humbje peshe shpesh rezultojnë në rritjen e oreksit dhe në uri të rënda. Kjo mund ta bëjë jashtëzakonisht të vështirë…

Zgjedh drejtimin e duhur

Planifikimi i karrierës është një proces që kërkon kohë dhe angazhim. Ju duhet të ekzaminoni veten tuaj: interesat tuaja, vlerat tuaja, temperamentin tuaj dhe të mendoni se cfarë ju dëshironi që të arrini nga profesioni që do të zgjedhni.…

DHURATA QË NUK BLIHEN DHE QË NUK SHITEN!!

Të vizatosh buzëqeshje në fytyrën e të mjerit! T’i dalësh në krah shokëve çdo herë kur kanë nevojë për ty! T’ia përkëdhelësh kokën jetimit! T’i zbatosh premtimet dhe t’i ruash fshehtësitë! T’i pranosh arsyetimet e shokëve për…

Fuqia e stomatologjisë estetike

-Buzëqeshja është pjesa më e rëndësishme e fytyrës suaj. -Kohë është për buzëqeshje! Buzëqeshja është pjesa më e rëndësishme e fytyrës suaj. Buzëqeshja e bukur lë përshtypje më të bukur për ju. Nëse ajo është tërheqëse dhe duket e…

Realiteti virtual

Realiteti virtual është teknologji me të cilën rrethina reale zëvendësohet me paraqitjen grafi ke të rrethinës virtuale në  formën 3D të fotografi së ose animimit i cili është gjeneruar te kompjuteri. Rrethina virtuale tregohet nëpërmjet…

Fjalitë e përbëra me nënrenditje

-Fjali të përbëra me nënrenditje janë fjalitë e përbëra të paktën nga dy pjesë, njëra kryesore dhe tjetra e varur prej saj:  Dëgjohej vetëm cicërima e zogjve që fluturonin pranë dritares sime. -Pra, pjesët e kësaj fjalie nuk janë të…

Bazat e JavaScript (pjesa fundit)

Kushtëzimet Kushti If Shpesh kur shkruajmë kod, ne duam të performojmë veprime të ndryshme bazuar në kushte të ndryshme. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur thëniet kushtëzuese në kodin tuaj. Përdorni if për specifikimin e një blloku…

Rrushi i thatë, mineralet dhe vitaminat e tij

Nuk ka njeri që nuk ka provuar shijen e shijshme karakteristike të rrushit të tharë. Këto fruta të thata, pa të cilat nuk mund të imagjinohen shumë ëmbëlsira, janë përdorur që nga kohët e lashta, nga nënat dhe gjyshet tona që na dhanë…