Monthly Archives

February 2020

Lavdëruar qofsh, sa madhështor që je!

Lavdëro Zotin tënd: Kur ti lavdëron Zotin, t’i fal mëkatet dhe të pastron nga të metat, sepse kur ti e shpreh lavdërim, në fakt e lartësove nga mangësitë dhe mohove nga Ai çdo të metë. Ndaj, shpërblimi vjen nga vetë lloji i punës,

Dallimet në mes VR dhe AR

Pasi i njohëm realitetin virtual dhe realitetin e shtuar, ne do të shqyrtojmë cilat janë ndryshimet në mes tyre. Edhe pse shumë njerëz mbizotërojnë këtë temë, ndonjëherë ekziston mundësia e përzierjes. Qëllimi i përbashkët i të dyjave

Rasti i parë i koronavirus-it në Maqedoninë Veriore

Në konferencën për shtyp të mbajtur në ora 17:00, konfirmohet rasti i parë i koronavirusit në Klinikën e sëmundjeve infektive në Shkup. Kryeministri Oliver Spasovski, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe si dhe Dr. Zarko Karagjovski

Çka e karakterizon një lider

Një pyetje kaq e thjeshtë, megjithatë i sfidon madje disa prej mendimtarëve më të mirë në biznes. Ka shumë libra mbi lidershipin, por është e vështirë të qëndrosh në përkufizim. Le të fillojmë me atë që lidershipi nuk është:

Në rritjen e potencialit… personaliteti yt!

Personaliteti yt është një grup karakteristikash që nuk ndryshojnë gjatë jetës tënde, por ato mund të zhvillohen në drejtime të shëndosha dhe pozitive. Veçoritë e personalitetit tënd gjithashtu tregojnë se gjërat që do t’i gjesh janë gjëra

Ajri i ndotur ndikon në ndryshimin e molekulës së ADN-së

Toksinat që gjenden në ajr na dëmtojnë në shumë mënyra. Përveç që shkaktojnë kancer te mushkëritë, gjithashtu shkaktojnë edhe sëmundje të ndryshme të zemrës. Shkencëtarët tani po gjejnë pika të reja kontakti me çrregullime të tilla si

Realiteti i shtuar

Imagjinoni të vazhdoni të ndërtoni informacionin tuaj për realitetin virtual. Kështu që dyfishoni gjithçka që mendoni për realitetin virtual dhe përjetoni imazhe virtuale të krijuara në mjedisin real. Realiteti i shtuar formohet në thelb

Në rritjen e potencialit… njohja e vetvetes!

Njohuritë mbi vetveten janë pika fillestare e udhëtimit të zhvillimit personal. Njohuritë mbi vetveten na japin një pasqyrë rreth potencialit tonë. Ato na tregojnë se ku shtrihen fuqitë tona, në cilat gjëra jemi të mirë dhe si mund t’i

Thashethemet e fundit teknologjike

Është kënaqësi të spekuloni për thashethemet e teknologjisë, veçanërisht kur ato vlejnë për produktet që përdorim çdo ditë. Por, çdo thashetheme është e ndryshme. Disa mund të jenë të vërteta, ndërsa të tjerët janë pak më shumë