Monthly Archives

May 2018

Drejtimi logjik gramatikor

-Drejtimi logjik gramatikor zotëroi në mënyrë absolute deri në gjysmën e dytë të shekullit të kaluar. Në variante të reja, ku më pak, ku më shumë të ndryshuara, ai vijoi edhe më pas, nëpërmjet një numri të mirë studiuesish, në forma të…

Përfitimet nga farat e lulediellit

Eshtra të shëndetshme Farat e lulediellit janë të mbushura me magnez, e cila është garancia më e mirë që kockat tuaja do të jenë të shëndetshme. Luledielli parandalon dhimbjen muskulore dhe është e pasur me bakër që siguron fleksibilitet…

Zhvillimi i teorisë sintaksore

Teoria sintaksore për shkak të kompleksitetit të dukurive përkatëse, megjithë fillimet e saj të hershme, ka marrë zhvillim dhe është kristalizuar vonë. Ajo ka ecur nëpër rrugë plot dredha e kundërthënie. Ka pasur dhe ka qëndrime të ndryshme…

Rreziqet nga internet pajisjet “Wi-Fi”

Pothuajse të gjithë kanë internet në shtëpitë e tyre për shkak të pajisjeve elektronike.. Megjithatë, ekziston shqetësimi se wi-fi mund të dëmtojë shëndetin e përgjithshëm, veçanërisht për fëmijët. Studiuesit zbuluan se wi-fi kishte një…

Adresa IP

Adresa IP është term që përdoret në informatikë me kuptimin e një numri/adrese të kompjuterit të kyçur në rrjetin kompjuterik (intranet) apo të internetit. Adresa e telefonit që përdorni në shtëpi ka prefiksin e shtetit, qytetit pastaj…

Kontrolli dhe llojet e tij

Çka është kontrolli? Kontrolli është proces i verifikimit dhe i rregullimit të aktiviteteve organizative me qëllim që perfomanca faktike të jetë në përputhje me standardet dhe objektivat e caktuara. Kontrolli sipas H. Fayol-it,…

Çfarë i ofruan muslimanët botës… Gjeografia (Pjesa 4)

Udhëtarët, eksploruesit dhe tregtarët: Njerëzit që jetonin në kohën e qytetërimit musliman ishin eksplorues, duke vëzhguar dhe regjistruar rrethinat qofshin ato afër apo larg tyre. Interesi i tyre në gjeografi ishte jo i plotë për shkak të…

Faktorët kryesorë që kontrollojnë metabolizmin

Faktorët kryesorë që kontrollojnë metabolizmin janë: Helmimi në trup Mëlçia - Mëlçia juaj është një lojtar kyç kur vjen puna te detoksifikimi dhe është përgjegjës për prodhimin e hormoneve tiroide. Hormonet: Gjëndra tiroide - Shpesh…

Dallimi mes migrenës dhe dhimbjeve normale të kokës

Jo të gjitha dhimbjet e kokës kanë dhimbje të njejtë . Disa, të tilla si migrena, bëjnë që anët e kokës të pulsojnë për ditë të tëra. Të tjerat, të tilla si dhimbje koke të tensionuar, mund të shkaktojnë presion në qafë dhe ballë dhe të…

Papunësia , matja dhe kostot e saj

Analizën teorike po e fillojmë me kostot e papunësisë, sepse ato nxjerrin më mirë në dukje thelbin e saj. Kostot e papunësisë i klasifikojmë në dy grupe kryesore: a) Kostot ekonomike të papunësisë. Nga pikpamja ekonomike një papunësi…