Monthly Archives

May 2020

Në rritjen e potencialit… energjia!

Kërcënimi më i madh për ata që e zhvillojnë vetveten është mungesa e energjisë për t’i arritur qëllimet. Kjo mund të ndodhë në tri mënyra: nëpërmjet lodhjes fizike, rraskapitjes mendore ose nëpërmjet lodhjes emocionale dhe shpirtërore.

ChemCAD (vazhdim)

ChemCAD është një program që lejon pothuajse të gjitha aplikacionet të derdhen në mjedisin e kompjuterit me inxhinieri kimike. Mundëson që të gjitha aplikacionet të bëhen lehtësisht përveç reaktorit. Në përgjithësi, është një program shumë

U anulua lansimi i anijës kozmike së NASA dhe SpaceX

Një projekti përbashkët i NASA dhe SpaceX i cili ishte i planifikuar për ditën e sotme (27 Maj) me mision për dërgimin e një anije kozmike në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar (ISS) me astronautët e famshëm Robert Behnken dhe Douglas

ANSYS (vazhdim)

ANSYS është programi me spektrin më të gjërë për analizë. ANSYS është një program i avancuar i cili mund të kryej teste që japin rezultate të besueshme në mjedis virtual me aftësinë për të simuluar besueshmërinë e modeleve të bëra nga

Kryhet me sukses transplantimi i parë i zemrës në RMV

Vonë pas mesnate, në një operacion që zgjati pothuajse 6 orë, u zhvillua me sukses procesi i eksplantimit të zemrës nga një donore e moshës 43 vjeçare, dhe transplantimit të saj tek pranuesi i moshës 54 vjeçare. Operacioni u zhvillua

DIALOGU MES NDERIT DHE PATURPËSISË

Nderi tha: Unë jam dritë dhe shëndet. -Paturpësia tha: Unë jam sëmundje dhe errësirë. Pronari im më përfytyron lumturi, kurse në fakt ai është duke u thelluar në pikëllim dhe dëshpërim. -Nderi tha: Unë jam saldoja e Parajsës.

Ndikimi i COVID-19 në mësimin elektronik

Përhapja e pandemisë e ashtuquajtur COVID-19 ka paralizuar në mënyrë efektive shumicën e sektorëve operacionalë. Edukimi dhe mësimi nuk ishin në gjendje të shpëtonin nga kontrolli i kësaj situate. Ndikimi i COVID-19 në E-Learning është po