Monthly Archives

May 2023

Çfarë është diversifikimi?

Diversifikimi është akti i përdorimit të qasjeve dhe strategjive të ndryshme për një aktivitet, ku vetë aktiviteti bëhet më i larmishëm. Në pjesën e diversifikimit në ekonomi mund të marrim shembullin ku fermerët duhet të fillojnë të

Fakte intresante 2

India është shtëpia e 50 milionë majmunëve Numri i peshqve të njohur dhe të studiuar është 24.5 mijë, zvarranikët - 8 mijë, dhe amfibët - 5 mijë. Ka 2500 lloje gjarpërinjsh në Tokë. Gjitarët kanë gjak të kuq ndërsa insektet kanë

Çfarë është “soft landing”

Ekonomistët dhe politikanët në botë shpresojnë se ngadalësimi i pashmangshëm i rritjes ekonomike këtë vit do të marrë formën e një "ulje të butë" dhe se deri në fund të vitit lëvizja e PBB-së do të jetë ende pozitive. Derisa

Fakte interesante

Kulla Eifel u ngrit si një ndërtim i përkohshëm me rastin e Ekspozitës Botërore në 1889. Një litër ujë deti është mesatarisht 25 gram më i rëndë se e njëjta sasi ujë i freskët. Macet mund të prodhojnë mbi 100 tinguj vokale, qentë

Katër pyetje magjike

Njerëzit që merren sistematikisht me veten dhe zhvillojnë karrierën e tyre, ne e dimë se ndonjëherë, këshillat më të thjeshta në dukje mund të rezultojnë në ndryshime të mëdha në jetë dhe biznes dhe të na çojnë drejt qëllimit për të cilin

Çfarë është Google Help Me Write dhe kur mund ta përdor?

Google ka pasur ndihma të plotësimit automatik në aplikacione si Gmail për një kohë të gjatë tani, por është gati të shpejtojë gjërat me inteligjencë artificiale dhe të ndryshojë mënyrën se si shkruani email dhe dokumente. Help me write