Monthly Archives

March 2021

Çfarë janë Smellikopterët dhe si funksionojnë?

Studiuesit dhe shkencëtarët janë të interesuar në zhvillimin e pajisjeve që mund të nuhasin kimikatet dhe të lundrojnë në ajër për të gjetur të mbijetuarit e fatkeqësive të tilla si rrjedhjet e gazit, shpërthimet, etj. Por shumica e

Si t’i shmangesh përgjumjes pas ushqimit

Ndjenja e lodhjes, ose vështirësia në përqendrim, pas një vakti është relativisht e zakonshme. Një person mund të ndihet veçanërisht i lodhur, varësisht nga ajo që, kur, çfarë dhe sa ka ngrënë.Ushqimet e pasura me proteina, yndyrëra dhe

A janë binjakët identikë 100% gjenetikisht të njejtë?

Është e vërtetë që binjakët identikë ndajnë kodin e tyre të ADN-së me njëri-tjetrin. Kjo sepse binjakët identikë u formuan nga spermatozoidi dhe veza e njëjtë saktësisht nga babai dhe nëna e tyre. (Në të kundërt, binjakët vëllazëror

Së shpejti fluturimi i parë në Mars

NASA lëshoi anijen kozmike “Perseverance” në Mars për t’u njohur më mirë me Marsin më 30 korrik 2020. Perseverance, kishte zbarkuar në sipërfaqen e Marsit më 18 shkurt 2021, pas një udhëtimi 7-mujor. Perseverance, i cili bëri zbulime të

Embrion miu i rritur në një mitër artificiale

Studiuesit po i rritin embrionet jashtë mitrës për më shumë kohë sesa ka qenë e mundur. Fotografitë vetëm tregojnë një histori fantastike - një embrion miu, i kompletuar me rrahje të qelizave të zemrës, një kokë dhe fillimin e gjymtyrëve,

Çfarë është ura Pontoon?

Një urë ponto, e njohur gjithashtu si një urë lundruese, përdor varka të cekëta për të mbështetur një kuvertë të vazhdueshme për udhëtimin e këmbësorëve dhe automjeteve. Lundrueshmëria e mbështetësve kufizon ngarkesën maksimale që ata mund

Cilat janë rreziqet e investimit në kriptovaluta?

Investimi në kriptovaluta zakonisht konsiderohet me rrezik të lartë. Rreziku i lartë të cilin e marrin njerëzit që investojnë në kriptovaluta vjen nga paqëndrueshmëria e lartë e çmimit të tyre të tregut, e cila është dukshëm më