Monthly Archives

December 2019

Osteoporoza – parandalimi dhe trajtimi

Statistikat tregojnë rezultate paralajmëruese për shëndetin e kockave, veçanërisht ndikimin e osteoporozës, kur humbja e kockave është më e madhe se rikuperimi.Në të gjithë botën, osteoporoza shkakton më shumë se 8.9 milion fraktura në

Makroekonomia

Makroekonomia e studion mënyrën e funksionimit të ekonomisë së përgjithshme. I analizon dhe studion agregatët ekonomikë nga më sintetikët: bruto prodhimi vendor dhe lëkundjet e tij, inflacioni dhe papunësia me raportet e

Mjaftë e kërkove lumturinë!

“Një plak jetonte në një fshat. I gjithë fshati ishte lodhur prej tij; ai ishte gjithnjë i zymtë, ai vazhdimisht ankohej dhe gjithnjë ishte me humor të keq. Sa më gjatë të jetonte, ai bëhej edhe më helmues me fjalët e tij. Njerëzit bënë

Trendet teknologjike të 2020 (Pjesa e Parë)

Po kalon edhe një vit ku ndodhën zhvillime të rëndësishme teknologjike. Me kalimin e kohës, teknologjia vazhdon të zhvillohet dhe njerëzit pyesin se çfarë të presin në vitin 2020. Inteligjenca Artificiale Inteligjenca Artificiale

Bazat e C++ (pjesa 8)

Funksionet Një funksion është një grup instruksionesh për realizimin e një detyre të caktuar. Përdorimi i funksioneve ka disa avantazhe: - Ju mund të ripërdorni kodin brenda funksionit. - Nëse është e nevojshme ju mund të bëni

Dhjetë citate të mrekullueshëm për motivimin

Kemi nevojë për një fillim pozitiv të ditës, motivim në çfarëdo lloj forme, kështu që sot lërini këto 10 citate ta bëjnë ditën tuaj më të bukur dhe mendimet tuaja të zgjohen. Nëse dikush ju thotë "Ju nuk mundeni !" Ai

Struktura optimale e kapitalit

Në literaturën finansiare ka mjaft debate mbi faktin se a egziston një strukturë ”optimale” e kapitalit. Megjithëse këto debate kanë filluar që nga fundi i viteve të pesëdhjeta akoma nuk kanë arritur në një rezulltat konkret. Ata që

Superjahti i parë në botë me hidrogjeni të lëngshëm

Një model i një jahti me gjatësi prej 112 metra, i projektuar për tu drejtuar me hidrogjen të lëngshëm u zbulua javën e kaluar në Monaco Yacht Show, ngjarja më e madhe në botë për superjahte. Modeli i hollësishëm miniaturë, i paraqitur

Gjymtyra e përjashtimit (pjesa e dytë)

Ndonjëherë mund të mos ketë fjalë të bashkëlidhura me giymtyrën e përjashtimit, e kjo t’i referohet një gjymtyre të pashprehur të nënkuptuar ose përdorimi i saj të jetë përcaktuar nga përmbajtja e gjithë fjalisë: Fiati eci mirë, me

Çfarë është kostumi hapësinor?

Mbajtja e astronautëve të sigurt në udhëtimin dhe hulumtimin në hapësirë është e rëndësishme për efikasitetin e misionit. Në këtë kontekst, veshja në hapësirë ka një rëndësi të madhe. Kostumi hapesinor i cili vishet nga astronautet