Monthly Archives

March 2022

Projektimi (dizajnimi) dhe implementimi

Projektimi dhe implementimi i softuerit janë aktivitete të gërshetuara. Niveli idetaleve në projektim varet nga lloji i sistemit që po zhvillohet dhe a jeni duke përdorur qasje të udhëhequr nga plani apo agjile. Procesi i projektimit të

Përcaktimi i çmimit tek ofruesit e shërbimeve

Bizneset që ofrojnë shërbime, si restorante, shërbime makinash, pastrim kimik, agjenci udhëtimesh apo transportues, nuk prodhojnë ose shesin mallra që mund të shihen ose preken. Ata u ofrojnë njerëzve një shërbim shkëmbimi me para. Kjo

Projektimi i arkitekturës

Arkitektura softuerike është përshkrim se si është organizuar një sistem softuerik. Vetitë e një sistemi si performansa, siguria, dhe disponueshmëria ndikohen nga arkitektura e përdorur. Vendimet e projektimit të arkitekturës përfshijnë

10 teknologjitë kryesore në vitin 2022

Fundi i Fjalëkalimeve Për dekada, na duheshin fjalëkalime për të bërë gjëra në internet. Format e reja të vërtetimit më në fund do të na lejojnë t'i heqim qafe ato përgjithmonë. Në vend të kësaj, ne do të përdorim një lidhje të dërguar

Pse jeni më efikas kur  keni më shumë përgjegjësi?

A keni menduar ndonjëherë - si është e mundur të përballoni kur keni shumë përgjegjësi? Nga ana tjetër, nëse keni vetëm një detyrë përpara, e prolongoni për në fund… Përgjigjen e jep psikologjia. Jeta e përshpejtuar në shekullin e 21-të

Fjalitë njëkryegjymtyrëshe pavetore

Një nga tipat më kryesore të fjalive njëkryegjymtyrëshe janë fjalitë pavetore. Fjali pavetore quhen atofjali njëkryegjymtyyrëshe, gjymtyra kryesore e të cilave është shprehur me nga vepruesi a bartësi i veprimit. Në fjalitë pavetore

Gjithçka që duhet të dini për aterosklerozën

Ateroskleroza është proces që lidhet me trashjen e murit arterial dhe humbje të elasticitetit. Me grumbullimin e pllakave në brendësi të murit të arteries (arterie janë enët e gjakut që çojnë gjakun e oksigjenuar në zemër dhe pjesë të