Monthly Archives

August 2020

Gjymtyrët homogjen me raporte përmbyllëse

Kemi gjymtyrë homogjene me raporte përmbyllëse atëherë, kur ajo që shprehet nga gjymtyra e mëpasme është rrjedhim, përfundimi i asaj që është dhënë nga gjymtyra ose gjymtyrët e mëparshme. Këto gjymtyrë homogjene, pak të përdorura, dalin

Në rritjen e potencialit… pozitiviteti!

Shpirti ynë pozitiv është pjesë e jona që e sheh atë se për çfarë jemi të aftë. Duke u mësuar se si të mendojmë pozitivisht rreth qëllimeve tona dhe të veprojmë pozitivisht në shprehitë tona të përditshme, ne i bëjmë qëllimet tona të

Çfarë është vdekja e trurit?

Diagnoza e vdekjes së trurit definohet si "vdekje e bazuar në mungesën e të gjithë funksioneve neurologjike". Familjet që kanë pasur një të dashur të deklaruar të vdekur në tru mund të kenë pyetje se çfarë kuptimi ka termi në të vërtetë.

Internet of Things (pjesa e parë)

Nga shpikja e timonit e deri te telefoni, apo nga zbulimi më primitiv deri tek teknologjia më e përparuar, qëllimi kryesor i shumë risive është të kurseni kohë. Përfshirja e teknologjisë në të gjitha fushat e jetës është duke rritur

Viti i ri shkollor të fillojë më një tetor

Nga qeveria e re që gjendet në formim e sipër konstatuan se parashikojnë fillim të viti shkollor nga 1 tetori. Konstatimi u bë nga mandatari për formimin e qeverisë së re, Zoran Zaev. “Fillimi i vitit shkollor do të jetë më një tetor,