Monthly Archives

March 2023

Këshilla që ju çojnë drejt suksesit

Qëndrimi juaj është një faktor kyç në çdo kërkim për një punë të re. Një qëndrim pozitiv mund t'ju ndihmojë shumë më tepër sesa një qëndrim negativ. Një qëndrim negativ mund të shfaqet përmes mungesës së vullnetit për të kërkuar punë,

Aksionet

Çfarë është Aksioni? Aksione – letra me vlerë pronësie, e cila përfaqëson një pjesë të pandashme dhe ideale të kapitalit aksionar të shoqërisë aksionare. Është një letër me vlerë e transferueshme. Llojet e aksioneve Ndarja

Ekipi i ëndrrave: Kolegët që do t’ju sjellin sukses

Nëse dëshironi të arrini diçka në punën tuaj, keni nevojë për kolegë të mirë . Ka disa lloje njerëzish që duhet të keni në ekipin tuaj nëse dëshironi sukses. Një nxitës Është një person që do ju shtyjë vazhdimisht përpara dhe që

Aksionet në tregun e kapitalit

Tregjet e kapitalit ku tregtohen aksionet ndahen në dy lloje kryesore: Tregu Primar (Primary Market) Tregu primar është një treg për plasimin e letrave me vlerë të reja, si aksione dhe obligacione vendase dhe të huaja, për

10 fakte interesante

A i dinit këto gjëra? 11% e popullsisë së botës janë majtist. Numri më i madh i fëmijëve kanë lindur në gusht Një person mesatarisht bie në gjumë për 7 minuta. Arinjtë kanë 42 dhëmbë . Syri i strucit është më i madh se

Dhjetë gjëra që duhet bërë kur jeni  pa punë

Mos u shqetësoni nëse jeni i papunë se punëdhënësi do t'ju refuzojë për shkak të diferencës së madhe kohore midis dy punëve. Një sondazh i ri i portalit të internetit "CareerBuilder.com" tregon se shumica e punëdhënësve e kuptojnë

Elementet bazë që lidhen me aksionet

Këto janë disa nga elementët më të rëndësishëm që lidhen me aksionet si letra me vlerë: Aksionar Një aksionar përfaqëson personin që zotëron aksionet. Ju bëheni pronar duke regjistruar dhe paguar shumën për të cilën shitet aksioni.

Si të arrini pagë më të lartë

Dëshironi një pagë më të lartë në pozicionin tuaj të përhershëm, këtu janë disa këshilla se si ta kërkoni atë siç duhet. Para se të fillojë takimi, është e rëndësishme të përgatiteni. Përmblidhni arritjet tuaja në punë dhe mbështesni me

Gabimet më të zakonshme në një intervistë pune

Gënjeshtra Gënjeshtra nuk është opsion. Herët a vonë e vërteta do të dalë në sipërfaqe dhe pasojat mund të jenë të pakëndshme. Mos harroni se personi që ju interviston mund të bëjë gjithmonë një pyetje pasuese dhe kështu të