Monthly Archives

November 2023

Si ruhet identiteti i qelizave kur ndodh ndarja qelizore

Studimi sugjeron se palosja 3D e gjenomit është çelësi për aftësinë e qelizave për të ruajtur dhe përcjellë informatat se cilat gjene duhet të shprehin. Çdo qelizë në trupin e njeriut përmban të njëjtat udhëzime gjenetike, të koduara në

Zbulohet pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023

Renditjes e re globale të pasaportave për vitin 2023 është shpalosur me ndryshime të paprecedentë, duke sjellë liderë të rinj dhe duke nënvizuar dinamikën në zhvillim të lirisë së udhëtimit. Për gjysmë dekade, Japonia mbajti një kontroll

HISTORI E LETËRSI: Teoria e historisë

Filozofi antik Aristoteli ka shkruar Poetikën e parë strukturale, në të cilën bën dallimin ndërmjet historisë e letërsisë. E para tregon çka ka ndodhur, kurse e dyta tregon çka mund të ndodhë. Raporti i këtyre të dyjave bëhet i vështirë në

Çfarë është franshiza ?

Franshiza është një formë bashkëpunimi ndërmjet shitësit të ekskluzivitetit (franshizori) dhe përdoruesit të ekskluzivitetit (franshizisti). Franshizori ofron markën e tij dhe të ashtuquajturën know-how, dhe në këmbim ngarkon një pagesë të