Monthly Archives

December 2022

Mësoni nga Pikaso se  si të paguani

Ka disa versione të anekdotës së famshme nga jeta e Pablo Pikasos, artistit të madh të gjysmës së parë të shekullit të kaluar, në të cilën ai kërkon një shumë të paarsyeshme parash për vizatimin e tij. Mit apo jo, kjo anekdotë ka hyrë në

10 fakte interesante për numrin Pi

Nëse ju kujtohet nga orët e matematikës, Pi është një konstante matematikore që fitohet duke pjesëtuar perimetrin e një rrethi me diametrin e tij. Këtu janë 10 fakte interesante për numrin Pi: 1) Dita Ndërkombëtare e Pi është

Motivoni punonjësit tuaj

Edhe pse paga është një nga motivuesit kryesorë për punë, ka mënyra të tjera që mund të arrijnë entuziazmin tek punonjësit. Kërkoni ide Motivoni ata të përmirësojnë mjedisin e tyre të punës. Jini të hapur ndaj ideve të reja.

Si të mbijetoni recesionin – çfarë thotë Bafet

Shumë sinjale tregojnë për një recesion. Ja çfarë tha miliarderi Warren Buffett për mënyrën e përgatitjes. Kërkoni mundësi në kohë të vështira "Lajmet e këqija janë miku më i mirë i një investitori." Kjo ju lejon të blini një pjesë

Fakte interesante për punëtorët

Fakte më pak të njohura përmes numrave rreth qëndrimeve dhe opinioneve të punonjësve. 35% e punonjësve mendojnë se punëdhënësit e tyre nuk kujdesen fare për ta, as si pjesë e një ekipi dhe as si individë. 91% e tyre thonë se janë të

Si të sillemi në kohë krize, kur të ardhurat zvogëlohen?

Kur të ardhurat fillojnë të bien ndjeshëm, është mirë që të reagoni menjëherë, por jo në panik, për të mos shkaktuar stres dhe vendime të këqija. Në situata të tilla, duhet të planifikohen skenarë të ndryshëm dhe duke pasur parasysh

Fakte interesante rreth gjumit

Ne kalojmë 1/3 e jetës sonë duke fjetur Sipas një studimi socio-ekonomik, ne kalojmë mesatarisht 32 vjet duke fjetur (duke supozuar se jetojmë 90 vjet). Kjo është e mahnitshme, apo jo? Kush fle më gjatë? Fondacioni Kombëtar i

Pse introvertët janë  udhëheqës të mirë

Kur mendojmë për liderët, zakonisht kemi një imazh në kokën tonë të një personi karizmatik, komunikues, me vetëbesim, i cili pushton një dhomë sapo hyn në të. Por introvertët janë në fakt liderë të mëdhenj, siç dëshmohet nga rasti i