Monthly Archives

January 2021

Internet i pathyeshëm (Unhackable)

Më vonë këtë vit, studiuesit Hollandezë do të përfundojnë një internet kuantik midis Delftit dhe Hagës. Një internet i bazuar në fizikën kuantike së shpejti do të mundësojë komunikim të natyrshëm të sigurt. Një ekip i udhëhequr nga

A është HTML një gjuhë programore?

HTML (Hypertext Markup Language) përcakton strukturën e faqeve të internetit dhe përcakton se si të dhënat shfaqen në internet. Kjo që po lexoni tani, është pjesë e kodit të HTML-së, i lexuar dhe interpretuar nga shfletuesi juaj. Markup

Disa këshilla për programuesit fillestarë

Çfarë është programimi? Programimi është procesi i krijimit të të dhënave që ekzekutohen në kompjuter. Është arti i të menduarit qartë i cili përdoret për shumë qëllime, të tilla si aplikacione, programe të ndryshme, faqe në internet,

Intelegjenca artificiale mund të bëjë art

Artistët supozohet të jenë ndër më pak të rrezikuarit për të humbur punën e tyre për shkak të automatizimit, por çfarë ndodh kur tiparet e mundësuara nga AI fillojnë të pikturojnë, editojnë dhe bëjnë pjesë të tjera të punëve të tyre për

Cili është roli i Vajit të Motorit në Automjete?

Vajrat e motorit luajnë një rol vendimtar në funksionalitetin e motorit tuaj. Pa vaj, motori juaj mund të dëmtohet mjaft shpejt dhe kështu është në interesin tuaj më të mirë të siguroheni që vaji i motorit të jetë në nivelin e duhur.

Si të bëheni ekspert në çdo fushë sipas Elon Muskut

Elon Musk është një nga njerëzit më inteligjentë dhe të fuqishëm në botë. Ideatori që qëndron pas SpaceX, Tesla dhe Boring Company është një punëtor i palodhur. Ai punon gjithsej 85 orë në javë në të gjitha projektet dhe kompanitë e tij.

HTTP URL(pjesa e tretë)

URL absolute dhe relative Siç e dimë, një URL përbëhet nga disa pjesë, dhe kur jeni duke kërkuar në të njëjtën faqe, disa elementë të saj qëndrojnë të njëjtë. Informacioni i ri në secilën lidhje është <path> i tij. Ekziston një

Çfarë është Starlink dhe cili është qëllimi i tij?

Starlink është një rrjet satelitësh që ofrojnë internet. Konstelacioni do të përbëhet nga mijëra satelitë të vegjël të prodhuar në masë në orbitën e ulët të Tokës (LEO), duke punuar në kombinim me marrësit tokësorë. Kjo është duke u