Monthly Archives

July 2018

Barnat e shizofrenisë parandalojnë kancerin?!

Karcinoma e pankreasit është shumë agresive dhe prognozë shumë e keqe për pacientët. Megjithatë, shkencëtarët kanë dëshiruar të arrijnë një zbulim të madh me të cilin barnat që përdoren për trajtimin e skizofrenisë mund të parandalojë…

Disa efekte të dëmshme të anashkalimit të mëngjesit

Ndoshta e keni dëgjuar të gjithë duke thënë se mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës. Por sa prej jush po e ndjekni këtë? Në një përpjekje për të reduktuar marrjen e kalorive dhe për të arritur qëllimin e të qënit i dobët, shumë…

Si u zhvillua Amazon ?

CB Insights analizon shumë dokumente me qëllim që të sigurojë fakte dhe të dhëna që janë relevante. Mundëson parashikimin e trendeve, parashikimin e strategjive të konkurrentëve, shqyrtimin e tregjeve të reja dhe zbulimin e mundësive. Ata…

Pastruesja kineze e cila u bë milionere

Ditë pas dite, gjashtë ditë në javë, 53 vjeçarja Yu Youzhen zgjohet herët në mëngjes, vesh kostumet ngjyrë portokalli mbi rrobat e saj dhe shkon për të mbledhur dhe pastruar mbeturinat në rrugët e Wuchang në Kinë. Për 14 vitet e fundit ajo…

JETA PA MORAL NUK KA VLERË

Rrëfehet se një i ri me biçikletën e tij u përplas me një plakë dhe në vend se t’i kërkon falje plakës dhe t’i ndihmon të ngritët, ai filloi të qeshet!! Pastaj e vazhdoi rrugën e tij, mirëpo, plaka e thirri duke i thënë: Ra diçka nga ti…

BMW Sedan shitet gabimisht për $1

Unë kam njohuri mbi ekzistimin e dyqaneve të lira në internet si dealextreme ose focalprice, por përveç atyre ekzistojnë faqe tjera të internetit si eBay, ku ju mund të klikoni "Bleni tani" ose të provoni fatin tuaj me ndonjë ofertë.…

Projekti i parë komercial i “Project Loon”

Google ka negociuar me Keninë dhe për herë të parë do të fillojë një vend përdorimin e internetit nga balonat. Sigurisht, ka të bëjë me Project Loon, ku balonat e Google do të përdoren si antena të Internetit. Kompania ka rënë dakord me…

Vitaminat që mundin lodhjen dhe ndihmojnë në energji!

Termi lodhje menjëherë asocon në dobësi, nevojë për gjumë, mërzitje. Disa nga leximet më të hulumtuara shkojnë përtej këtij sinonimi. Lodhja dhe energjia janë disi të lidhura. Kur bie energjia ... rritet lodhja. Sot, shpesh dëgjojmë për…

Klasifikimi i emrave sipas tipit të lakimit

Në gramatikat e gjuhës shqipe emrat janë ndarë në lakime në mënyra të ndryshme. Ndryshimet vijnë: 1. nga trajta nga janë nisur për të caktuar numrin e lakimeve, e pashquara ose e shquara; 2. nga mbaresat e rasës që kanë marrë si kriter…