Monthly Archives

August 2023

Fakte tronditëse për ujin(pjesa e parë)

Më shumë se 1.5 miliardë njerëz nuk kanë qasje në ujë të pastër që është i sigurt për t'u pirë. Pothuajse 4 milionë njerëz vdesin çdo vit nga sëmundjet që lidhen me ujin e pastër të pijshëm. Në çdo kohë, pothuajse gjysma e njerëzve

Çfarë është React

Kur bëhet fjalë për zhvillimin modern të uebit, React dallohet si një ndryshim i vërtetë i lojës. React, i zhvilluar dhe i mirëmbajtur nga Facebook, revolucionon mënyrën se si ne ndërtojmë ndërfaqet e përdoruesve. Në thelbin e tij,

Pse nuk po i arrijmë qëllimet tona?

Secili prej nesh ka një qëllim ose ëndërr. Ndonjëherë arritja e tyre konsiderohet e paarritshme, por a është vërtet kështu? Ndoshta thjesht kemi taktikat e gabuara. Vendosja e qëllimeve, planifikimi, realizimi. Çdo qëllim dhe realizimi

A mund të blejë paraja lumturinë?

E vërtetë apo jo, shumica e njerëzve në botë besojnë se paratë mund të blejnë lumturinë, sipas një sondazhi të kryer në 24 vende. Një e treta e 20,000 të anketuarve janë të kënaqur me jetën e tyre, ndërsa dy të tretat dëshirojnë të

10 hajdutët më të mëdhenj të kohës

Në punë shpesh nuk arrijmë ta kryejmë punën. Më së shumti fajtorë për këtë janë hajdutët e kohës. Ne mund dhe duhet ta organizojmë kohën tonë më mirë, thjesht duhet të organizohemi në mënyrë që të mund të bëjmë një numër më të

Si qëndrojnë në maje njerëzit e suksesshëm?

Njerëzit në pozicione drejtuese marrin vendime për planet organizative afatgjata, menaxherët zgjedhin projekte të përshtatshme për departamente të ndryshme, ndërsa anëtarët e ekipit marrin vendime se si të planifikojnë aktivitetet ditore

JavaScript: Gjuha thelbësore e Uebit

JavaScript, shpesh i shkurtuar si JS, është një gjuhë programimi e domosdoshme që ka transformuar rrënjësisht peizazhin e zhvillimit të uebit dhe më gjerë. Në këtë përmbledhje, ne do të gërmojmë në botën e shumëanshme të JavaScript dhe do