Monthly Archives

October 2020

World Wide Web (rrjet i gjërë botëror)

Çfarë është Web? A keni menduar ndonjëherë se cilat imazhe do të shfaqen në kokën e brezave të ardhshëm kur bëhet fjalë për epokën në të cilën jetojmë tani? Është e mundshme që shekulli 21 të shkaktojë shoqata me ardhjen e Internetit

Të jesh i pamoralshëm…

Rrëfehet për një djalosh të ri se me biçikletën e tij u përplas me një plakë dhe në vend se t'i kërkojë falje plakës dhe t'i ndihmojë të ngritët, ai filloi të qeshet me të dhe e vazhdoi rrugën e tij. Plaka kur e pa se ai nuk u ndal, e

Si e bëjnë merimangat rrjetin e tyre?

Merimangat prodhojnë fije mëndafshi për të ndërtuar rrjetat e tyre.Mëndafshi prodhohet në gjëndrat e mëndafshit me ndihmën e spinneretave të merimangës. Spinneret janë organe të veçanta që lejojnë merimangën të vendosë se çfarë lloji fije

Gjithçka që duhet të dini për limfomat Jo-Hodgkin

Limfoma jo-Hodgkin është sëmundje kancerogjene që prek sistemin limfatik, nëpërmjet enëve limfatike kjo sëmundje përhapet në të gjithë trupin. Në limfomën jo-Hodgkin, tumoret zhvillohen nga limfocitet - nënlloj i qelizave të bardha të

Fjalët përgjithësuese dhe gjymtyrët homogjene (pjesa e parë)

Me gjymtyrë homogjene mjaft herë mund të dalin fjalë përgjithësuese, që shënojnë në tërësi atë që shtjellohet më pas, ndonjëherë më parë, nga vargu i gjymtyrëve homogjene: Po dalja e ushtrisë turke në atë qafë i zgjoi të gjitha: dhe

Plaku dhe ushtari

Një ditë duke ecur rrugës, plaku rrëzohet dhe e humbë vetëdijen. Të pranishmit shumë shpejt e thirrën ndihmën e shpejtë dhe ata e morën dhe e dërguan shpejt në spital. Gjendja e tij nuk ishte aspak e mirë. Ndërkohë disa herë i riktheheshte

Nanoteknologjia(pjesa e shtatë)

Përfitimet e ardhshme të transportit Nanoteknologjia ofron premtimin e zhvillimit të materialeve shumëfunksionale që do të kontribuojnë në ndërtimin dhe mirëmbajtjen e automjeteve, avionëve, anijeve kozmike dhe anijeve më të lehta, më

Njihe personalitetin tënd nëpërmjet këtij tregimi

Ishte një njeri i cili merrej me peshkim, e si zakon e kishte që të peshkojë natën. Por një mëngjes, në kohën e agimit u ul në bregdet dhe afër tij e gjeti një qese të mbushur me gurë. E afroi dorën dhe e mori një gurë nga qesja dhe e

Çfarë është shkrirja dhe si bëhet ajo?

Shkrirja është procesi i nxjerrjes së një metali (si kallaji ose bakri) nga minerali i tij. Shumica e xeheve janë një përbërje kimike e metaleve me elementë të tjerë, si sulfuri i oksigjenit. Për shembull, zinku është më reaktiv sesa bakri