Monthly Archives

February 2021

Roveri Perseverance zbarkon në Mars

Perseverance, një automjet me madhësi SUV me gjashtë rrota me laboratorin më të sofistikuar të astrobiologjisë robotike të lëshuar ndonjëherë dhe një dron ajror eksperimental në bord, është në zemër të misionit Mars 2020. Ai shpërtheu në

Çfarë është Google Street View dhe si funksionon?

Google Street View është një teknologji e paraqitur në Google Maps që ofron pamje panoramike nga rrugë të ndryshme të botës. Ajo u lansua më 25 maj 2007 nga Google në disa qytete në Shtetet e Bashkuara, që nga ajo kohë ajo është zgjeruar

Starlink: Internet nga hapësira

Ëndrra për të qenë në gjendje të hyni në internet, pavarësisht se ku jetoni mund të bëhet realitet më shpejt sesa mund të mendoni. Në vitin 2015, SpaceX, kompania në pronësi të miliarderit të teknologjisë Elon Musk, njoftoi se po

Si vetëvetiu e dëmtoni biznesin tuaj

Shumica e sipërmarrësve mund të mos jenë të vetëdijshëm se veprimet e tyre dëmtojnë biznesin e tyre. Nëse e gjeni veten në tre pikat e ardhshme është koha të ndryshoni disa gjëra.  Keni frikë nga ndryshimi

MI Air Charge – Pajisja që mundëson karikim nga distanca

JAKARTA - Xiaomi prezantoi zyrtarisht teknologjinë e saj më të re të quajtur Mi Air Charge Technology. Është një sistem i rimbushjes pa tel që, sipas pretendimeve të kompanisë, është i aftë të rimbushë një pajisje "brenda një rreze prej