Monthly Archives

April 2017

Vlera ushqyese e qumështit !!

Qumështi konsiderohet ushqim i kompletuar nga të gjitha aspektet, dhe nutricionistët e konsiderojnë materien më të mirë ushqyese, sepse përmban të gjitha elementet ushqimore të nevojshme për organizmin. Përmban karbohidrate, proteina dhe…

10 projekte sekrete të Google

Pas blerjes së Google nga kompania Alphabet, tani Google po bën shumë eksperimente ku përfshihen paisje, programe apo edhe të bashkëpunojë me kompani të mëdha si Apple, Facebook etj.Google së fundmi ka bashkëpunuar me Amayon për transportin…

Periudhat në gjuhën shqipe

Periudha është njësi sintaksore e tërësishme e lidhur nga ana kuptimore, strukturore e intonacionare, e përbërë prej dy a më shumë njësish kallëzuesore në formë fjalie, në raporte të caktuara midis tyre. Nga karakteri i mjeteve të lidhjeve…

Lëvizshmëria apo qetësia?!

Dije se të ushtruarit me masë është i domosdoshëm dhe mënyrë e rëndësishme për ruajtjen e shëndetit, sepse me ushtrime digjen sasitë e tepërta të yndyrës dhe dhjamit që grumbullohen në organizëm, shtresimi i të cilave shkakton sëmundje të…

10 Fakte interesante për trurin

Organi qendror i sistemit nervor, truri, është qendër jashtëzakonisht e komplikuar, nëpërmjet të së cilës drejtohet trupi ynë. Këto janë 10 fakte, të cilat ndoshta nuk i keni ditur për trurin tonë: 1. Truri mesatar i njeriut peshon 1.5…

DISA FORMA TË SINQERITETIT

1. Sinqeriteti në fjalë Myslimani gjithnjë duhet të thotë të vërtetën, të flasë me sinqeritet dhe të mos japë dezinformata. Kjo, ngase rrena është prej shenjave të hipokrizisë, siç ka thënë Pejgamberi sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem:…

Cili është rekordi i ri i Facebook-ut?

Në Shtator kompania tha se kishte 4 milion reklamues ndërsa në Mars vetëm 3 milion. Rrjeti social më i madh në botë Facebook është shtëpia e 1.9 miliard përdoruesve në mbarë botën. Facebook tha sot se numëron mbi 5 milion biznese të…

Gjuha letrare dhe standarde

Emërtimi gjuhë letrare sot po përdoret gjithnjë e më rrallë edhe tek ne. Në vend të tij ka marrë një përdorim të gjerë termi gjuhë standarde. Gjuha standarde është modeli I përdorimit të një gjuhe. Ajo mishëron zbatimin e përpiktë të…