Monthly Archives

July 2023

Fakte interesante 8

Zogjtë mund të hanë spec djegës mjaft qetë dhe të mos reagojnë ndaj djegjes së tij. Një dre uji jeton në Kinë, nuk ka brirë, por ka dhëmbë. Macet shtëpiake të rritura përdorin mjaullime për të tërhequr njerëzit, jo për të komunikuar

Për kë duan të punojnë njerëzit sot?

Menaxhimi i njerëzve nuk është një punë e lehtë. Të punosh për të tjerët dhe të jesh i varur kërkon gjithashtu përpjekje dhe cilësi të caktuara. Dikush do të thoshte se nevojat e të dyve janë individuale, por shkenca është përfshirë prej

Fakte interesante 7

Bishti i kengurit është i nevojshëm për të ruajtur ekuilibrin kur ai kërcen. Çdo tigër ka një rregullim unik të vijave që mund të barazohen me gjurmët e gishtërinjve. Krokodilët gëlltisin shkëmbinj për të mbajtur ekuilibrin e

Strategjitë për krijimin e një ekipi me performancë të lartë

Në filma, edhe heronjtë më të fuqishëm ndonjëherë duhet të formojnë ekip. Në jetën reale, drejtuesit e biznesit shpesh bëjnë të njëjtën gjë: mbledhin ekipe me performancë të lartë për të arritur qëllime të rëndësishme biznesi që i çojnë

Cilat janë 10 aftësitë më të kërkuara të punës?

Tregjet e punës aktualisht po kalojnë një transformim të madh ,me miliona pozicione biznesi mund të eliminohen ose krijohen në vitet e ardhshme, sipas OJQ-së me ndikim Forumi Ekonomik Botëror (WEF). Ky trend ndikohet nga një sërë

Çfarë do të thotë etika në shitje?

Kushdo që dëshiron të angazhohet në shitje duhet t'i përmbahet një kodi të caktuar sjelljeje etike. Ja si të ruani standarde të larta etike dhe të lini përshtypje pozitive te blerësit, furnitorët, aksionarët, por mbi të gjitha te vetja.

Fakte interesante 2

Estrada është një pjesë e hapësirës e ngritur me një ose më shumë shkallë mbi dysheme. Bretkosat ishin kafshët e para që filluan të bënin tinguj. Patatet e skuqura, ose patatet franceze, e kanë origjinën në Belgjikë. Nintendo