Monthly Archives

July 2020

Vëje nën kontroll zemërimin tënd

Zemërimi nuk çliron gjë tjetër përveç mërisë dhe smirës. Ai është një zjarr që e djeg mendjen, e thërrmon trupin, dhe që u shkakton atyre sëmundje që nuk numërohen. Kontrolli mbi zemërimin dhe mbi vetveten, është një gjë e një rëndësie

Pneumonia tek COVID-19

Shumica e njerëzve me COVID-19 kanë simptoma të lehta ose mesatare, si kollitje, ethe apo plogështi. Por disa të infektuar me koronavirusin e ri zhvillojnë pneumoni të rëndë në të dy mushkëritë. Kjo pneumoni është një gjendje serioze që

Në Rritjen E Potencialit… pengesat e energjisë

“Zinxhirët” mendorë Për të qenë mendërisht të shëndoshë, duhet të jemi të liruar prej disa “zinxhirëve” që na shpijnë në besime të gabuara dhe të padobishme. Këtu përfshihen fjalët

Kinetoza – sindromi i udhëtimit

Kinetoza paraqet sindrom neurologjik i cili shfaqet gjatë udhëtimit me makinë, tren, avion. Për këtë arsyje ky çrregullim njihet edhe si sindrom i lëvizjes, i cili manifestohet me lëvizje të shpejta në drejtime të ndryshme (para-pas,

A është i rëndësishëm e-transformimi?

Me rritjen e nevojës për energji, rritet edhe kërkimi për energjinë. Në këtë drejtim, dalin në shesh metodat të cilat i përdorin shtetet për kursim. Si mund të arrihet kursimi i energjisë me e-transformim? Edhe marrja e kuponit

10 këshilla për një vetëbesim më të lartë

1- Së pari, tregoni mëshirë vetvetes: Mos e kritikoni veten para tjerëve, mos u ankoni, largohuni dëshirës për të qenë perfekt. 2- Zbuloni mendimet negative që keni për vetveten dhe zëvendësoni ato me mendime më pozitive: Për shembull:

Çfarë duhet të dini për metabolizmin tuaj

Metabolizmi apo shkëmbimi i lëndëve. Nënkupton këmbimin e pandërprerë të materies midis organizmit të gjallë dhe ambientit të jashtëm. Ky proces është baza e jetës që lejon një qelizës të rritet dhe riprodhohet, të ruajë ndërtimin e saj,