lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Mësoni nga Pikaso se  si të paguani

115

Ka disa versione të anekdotës së famshme nga jeta e Pablo Pikasos, artistit të madh të gjysmës së parë të shekullit të kaluar, në të cilën ai kërkon një shumë të paarsyeshme parash për vizatimin e tij. Mit apo jo, kjo anekdotë ka hyrë në literaturën profesionale të biznesit si “Paradoksi i Pikasos”.

Picasso si shitës

E zakonshme për të gjitha versionet e kësaj ngjarjeje në jetën e Pikasos është se një zonjë nga shoqëria e lartë iu afrua piktorit dhe i dha një letër. Ajo i kërkoi Pikasos të vizatonte diçka për të në këtë letër. Ajo tha se do të ishte e lumtur të paguante çfarëdo që të thoshte piktori.

Pikaso nxori një laps nga xhepi dhe brenda pak çastesh vizatoi një dhi në letrën e ofruar.

“Do t’ju kushtojë 10,000 dollarë,” tha ai, duke i dhënë  një letër me model.

Por ju e vizatuat atë për më pak se 30 sekonda!”, e mahnitur nga shuma, protestoi zonja.

“Jo,” u përgjigj Pikaso me qetësi.

“Mu deshën 40 vjet për ta vizatuar këtë”, shtoi ai.

Më pak kohë është e barabartë me para

Biografitë e artistëve të mëdhenj regjistrojnë shumë detaje të ngjashme. Kështu, në një nga çështjet gjyqësore me kritikun e artit Raskin, piktori amerikan Xhajms Mekneil Vistler konfirmoi se kishte paguar 100 guinea (një monedhë e vjetër ari britanike) për një nga pikturat e tij.

“Oh! Dy dite! Për një foto që ke bërë brenda dy ditësh, ke paguar 100 guinea!”, akuzoi Vistler.

“Jo, unë ngarkova për njohuritë e jetës,” u përgjigj Vistler.

Historia e bravandreqësit që Xhef Hajden tregon në bisedat motivuese mbart të njëjtin mesazh, koha e investuar, puna dhe përvoja kanë një çmim dhe duhen paguar.

“Një bravandreqës fillestar përfundon një punë për  një orë dhe paguan 100 dollarë. Klienti është i kënaqur. Disa vite më vonë, i njëjti bravandreqës fiton aftësi dhe njohuri me punë dhe vjen në shtëpinë e një klienti të vjetër. Këtë herë ai rregullon bllokimin në 15 minuta dhe tarifon të njëjtën shumë.

E shkëlqyeshme, por punoi vetëm  15 minuta për të njëjtat para. Si mund të paguajë të njëjtat 100 dollarë?!”, shkruan Hajden.

Ashtu si te “Paradoksi i Pikasos“, bravandreqësi ofron të njëjtin rezultat për të njëjtat para, thjesht investon më pak kohë dhe përdoruesi i shërbimit e percepton vlerën e tij krejtësisht ndryshe. “Si mund të ngarkoni të njëjtën shumë për një punë që kërkon shumë më pak kohë?”

Përmblodhi dhe përshtati :

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos