lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Efekti i sportit në efikasitetin e studimit

394

Nuk është e lehtë të kuptohet në çfarë mënyre aktiviteti fizik mund të lidhet me zhvillimin mendor, megjithatë disa studime konfirmojnë këtë hipotezë.


Një nga shpjegimet e mundshme është i lidhur me rritjen e qarkullimit të gjakut. Lëvizja rrit furnizimin e gjakut në inde , duke përfshirë trurin dhe zonën ku banon aftësia për të mësuar, vëmendje dhe memorie, është gjithashtu e mundshme që më shumë gjak në tru do të thotë të keni një ind shumë të mirë të ushqyer të trurit, me qeliza nervore rezervë gjithnjë e më të reja dhe për këtë arsye edhe lidhje të reja midis neuroneve. Studime të tjera kanë konfirmuar se ushtrimi rrit numrin e neuroneve funksionale të trurit.
Në fakt, ekziston një faktor neurotrofik, siç e quajnë shkencëtarët, i quajtur nga anglishtja BDNF (brain-derived neurotrophic factor), e cila nuk është gjë tjetër veçse një proteinë që prodhohet në të njëjtën zonë të aktivizuar nga aktiviteti fizik, dhe është në gjendje të rrit qelizat nervore dhe të zgjas mbijetesën e tyre.

Disa studiues amerikanë kanë kryer një studim dinamik për të verifikuar zhvillimin e trurit të njeriut duke shfrytëzuar rezonancës magnetike.
Në këtë mënyrë ata ishin në gjendje të vëzhgonin me saktësi evolucionin e korteksit cerebral nga foshnjëria deri në pjekuri, duke demonstruar se si pjekuria e trurit shoqërohet me një pasurim të qarqeve nervore.
Në praktikë, aktiviteti fizik do të jetë në gjendje të “stimulojë inteligjencën” duke aktivizuar qarqe të reja neuronale mbi të cilat më vonë do të zhvillohen aftësi intelektuale të ndryshme dhe superiore.

Së fundmi, një dietë e shëndetshme dhe e ekuilibruar e përditshme, e shoqëruar nga ushtrime të përshtatshme fizike, janë kushte të domosdoshme për mbajtjen e trupit dhe mendjes “në formë”.
Ndër ushqyesit që luajnë një rol të rëndësishëm janë disa minerale që duket se ndikojnë në funksionimin e trurit dhe aftësitë njohëse.
Para së gjithash, hekuri, i cili mundëson oksigjenimin e të gjitha indeve të trupit, përfshirë ato cerebrale. Kalciumi dhe magnezi janë gjithashtu thelbësorë, të rëndësishëm për të gjithë mekanizmat psikomotorik (arsyetimi dhe lëvizja). Së fundmi, një sasi e bollshme e vitaminave antioksiduese, që është kundër plakjes, do të ruaj qelizat tona neuronale për aq kohë sa të jetë e mundur.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos