lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

5 këshilla që duhen marrë parasysh kur planifikoni të bëni një ndryshim në karrierën tuaj

134

Ndërrimi i karrierës mund të jetë një hap i frikshëm. Këtu janë disa këshilla praktike nga specialistë të kësaj fushe, për ta bërë më të lehtë tranzicionin në një karrierë të re.

Kur mendoni për ndryshimin e karrierës, çfarë ju vjen në mendje? Lënien e punës dhe më në fund hapjen e restorantit tuaj të ëndrrave, duke plotësuar ëndrrat tuaja të fëmijërisë?

Situata ekonomike sot është sfiduese, por ndryshimi i karrierës është i vështirë edhe në kohët më të mira. Për disa, udhëtimi fillon me një hap të madh si lënia e punës. Për të tjerët, mund të jetë një seri hapash të vegjël që të çojnë drejt një rruge të re. Paga e ulët, mungesa e mundësive për avancim dhe ndjenja e mungesës së respektit në punë janë arsyet kryesore që njerëzit të braktisin punën e tyre. Nga ata që u larguan, më shumë se gjysma ndryshuan fushën e tyre të punës ose profesionin.

Pavarësisht nëse jeni duke ndërruar industri ose duke eksploruar një pasion që keni pasur gjithmonë, këtu janë disa këshilla praktike nga trajnerët e karrierës për ta bërë më të lehtë tranzicionin tuaj.

 • Vlerësoni situatën tuaj
  Para se të vendosni të ndryshoni karrierën tuaj, është e rëndësishme të merrni parasysh situatën tuaj aktuale. Mënyra se si bëni ndryshimin e karrierës mund të ndryshojë në varësi të faktit nëse jeni aktualisht i punësuar ose në mes procesit të kërkimit të punës. Nëse jeni duke luftuar për të mbijetuar dhe ekzistenca e juaj totalisht ka qenë e nvarrur nga rroga , ideja e ndryshimit të karrierës mund të duket e vështirë, por ka mënyra për ta realizuar atë.
  Nëse kohët e fundit keni humbur punën tuaj, është thelbësore t’i jepni vetes pak kohë për t’u çlodhur dhe për të përpunuar emocionet tuaja përpara se të merrni ndonjë vendim të rëndësishëm, e veçanërishtë hapin e ndërrimit total të karrierës, ku në raste të tilla njeriu emocionalisht është më i prirur ta bëj, pa e menduar mirë. Carlota Zee, një trajnere karriere në qytetin e Nju Jorkut, këshillon ta kaloni këtë kohë për të reflektuar mbi ndjenjat tuaja për humbjen e punës tuaj të vjetër. Ndërsa mund t’ju duhet të gjeni shpejt një punë të re për të mbështetur veten financiarisht, është e rëndësishme të mos nxitoni për një karrierë të re pa marrë parasysh emocionet dhe mendimet tuaja për situatën e fundit.

 • Bëjini vetes 2 pyetje
  Padyshim që pyetja e parë do të ishtë, pse doni të ndryshoni karrierën tani? Kjo është pyetja e parë dhe më e qartë që duhet t’i bëni vetes. Për t’iu përgjigjur në mënyrë efektive, merrni pak kohë për të reflektuar mbi atë që e shtyn dëshirën tuaj për një ndryshim në karrierë. Është një ide e mirë të shkruani mendimet tuaja dhe të merrni parasysh atë që vërtet ka rëndësi për ju. Mendoni për llojin e përvojave që dëshironi, mjediset e punës ku ndiheni më rehat dhe të motivuar, dhe si e përcaktoni ju personalisht suksesin në karrierën tuaj. Në thelb, ka të bëjë me të kuptuarit e motivimeve tuaja dhe atë që po kërkoni në një karrierë të re.
  Dhe pyetja e dyte është, sa jeni të gatshëm të punoni për këtë ndryshim? Ndryshimi i karrierës mund të jetë një udhëtim sfidues dhe është e rëndësishme të merrni parasysh nëse jeni gati për të bërë përpjekjen e kërkuar. Me fjalë të tjera, pyesni veten nëse ideja e një karriere të re ju emocionon vërtet. Dana Theus, një trajner ekzekutiv, thekson se ndryshimi i karrierës përfshin shumë pasiguri dhe mund të shkaktojë ankth. Për të lundruar me sukses këtë pasiguri, është jetike të kesh një burim emocioni dhe motivimi që të shtyn përpara. Në vend që thjesht të ikni nga situata juaj aktuale, duhet të ndiheni sikur po lëvizni drejt diçkaje që ju emocionon vërtet, andaj levizja juaj duhët të jetë në drejtim të diçkaje që e doni dhe jo thjesht ikje nga diçka që nuk e doni. Ky emocion do t’ju ndihmojë të qëndroni të përkushtuar dhe të motivuar gjatë gjithë procesit.

 • Bëni kërkimin tuaj
  Hidhni një zhytje të thellë në karrierën që aspironi. Kjo do të thotë të njohësh si aspektet pozitive ashtu edhe ato negative të tij. Zbuloni se çfarë kualifikimesh dhe aftësish kërkohen për këtë punë. Konsideroni se cilat nga aftësitë tuaja ekzistuese mund të aplikohen në këtë fushë të re. Eksploroni vlerat tipike të pagave për këtë profesion dhe kuptoni potencialin për rritje të karrierës. Është gjithashtu e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për sfidat dhe aspektet shpërblyese të punës. Filloni kërkimin tuaj në internet. Ju mund të kërkoni informacion në lidhje me karrierën që ju intereson në internet. Mundohuni të gjeni përshkrime të detajuara të punës, kërkesat arsimore dhe informacione për pagat. Kjo do t’ju japë një kuptim të gjerë të asaj që kërkon karriera.
  Lidhuni me njerëz që tashmë janë duke punuar në profesionin tuaj të dëshiruar. Ju mund ta bëni këtë duke u kontaktuar me ta në platformat e mediave sociale ose duke u bashkuar me grupet përkatëse profesionale. Në thelb, ky hap ka të bëjë me mbledhjen e sa më shumë informacionit të jetë e mundur në lidhje me karrierën që po shqyrtoni dhe ndërtimin e një rrjeti individësh që mund të ofrojnë udhëzime dhe perspektiva të botës reale. Kjo fazë kërkimore do t’ju ndihmojë të merrni vendime të informuara dhe të vendosni pritshmëri realiste për udhëtimin tuaj të ndryshimit të karrierës.

 • Jini të sinqertë për atë që do të duhet të ndërmirrni
  Duhët pasur parasysh se ndryshimi i karrierës suaj është një investim në veten tuaj. Kjo do të thotë të pranoni se do t’ju duhet të ndani kohë dhe para për të realizuar këtë ndryshim.
  Rrjedhimisht shikoni nga afër situatën tuaj aktuale financiare dhe përcaktoni sa rrezik financiar mund të përballoni me lehtësi. Kjo përfshin të kuptuarit se si do ndikoj ky hap i ri në kursimet tuaja, shpenzimet ditore dhe çdo angazhim financiar që keni. Kjo do t’ju ndihmon të përafroni vendimet tuaja me tolerancën tuaj ndaj rrezikut.
  Për shembull, ju mund të eksploroni kurse falas ose me kosto të ulët në një kolegj të komunitetit lokal nëse doni të mbani kostot poshtë. Përndryshe, ju mund të investoni në një bootcamp për një përvetësim më të fokusuar të aftësive, ose mund të vendosni të ndiqni një diplomë formale nëse kjo përputhet me qëllimet tuaja të karrierës. Ndryshim i karrierës shpesh vjen me një angazhim financiar dhe kohor andaj është thelbësore të jeni të sinqertë me veten për atë që mund të përballoni dhe me çfarë niveli rreziku jeni të kënaqur. Ky sinqeritet do të drejtojë zgjedhjet tuaja ndërsa ndiqni rrugën tuaj të re të karrierës.

 • Lundroni në udhëtimin e ndryshimit të karrierës tuaj
  Jini gati për faktin se, në karrierën tuaj të re, mund t’ju duhet të filloni që në fillim në një pozicion të nivelit fillestar, andaj keni durimin e duhur dhe kërkoni mbështetje. Të gjithë trajnerët e karrierës rekomandojnë të keni durim me veten gjatë këtij procesi mësimor. Rrethojeni veten me individë që besojnë në rritjen dhe potencialin tuaj. Është e rëndësishme të kërkoni mbështetës që janë vërtet të ngazëllyer për udhëtimin tuaj. Vazhdimisht keni besim në aftësitë tuaja dhe jeni entuziastë për tranzicionin e karrierës suaj, ky qëndrim pozitiv mund të ketë një efekt kontagjoz edhe te ata që ju rrethojnë.
  Si përmbledhje, kur po ndryshoni karrierën, është thelbësore të përqafoni kurbën e të mësuarit, të jeni të durueshëm dhe të ndërtoni një sistem mbështetës të njerëzve që marrin pjesë në eksitimin tuaj për këtë kapitull të ri në jetën tuaj profesionale. Kjo qasje do t’ju ndihmojë të qëndroni të motivuar dhe elastik ndërsa punoni në fushën tuaj të zgjedhur.

Përgatiti dhe përmblodhi:
WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos