lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

20 Këshilla për sukses kushtuar sipërmarrësve të rinj

400

Të jesh i suksesshëm shpesh do të thotë të mësosh nga ata që tashmë i kanë arritur qëllimet e tyre.

Të kesh një mentor është një bekim i jashtëzakonshëm për një sipërmarrës, por jo të gjithë mund ta gjejnë një të tillë

Nëse ende nuk e keni gjetur mentorin tuaj ideal të biznesit personal, këtu janë 20 këshilla për sipërmarrësit e rinj për t’ju ndihmuar të filloni.

1. Sfidoni veten

Ricard Branson thotë se motivimi më i madh është të vazhdosh të sfidosh veten. Ai e trajton jetën si një arsim të gjatë universitar, ku mund të mësoni më shumë çdo ditë. Dhe ju gjithashtu mundeni!

2. Punoni në një profesion në të cilin e gjeni veten

Nuk ka dyshim se drejtimi i një biznesi kërkon shumë kohë. Stiv Gjobs vuri në dukje se e vetmja mënyrë për të qenë të kënaqur në jetën tuaj është të bëni punën në të cilën e gjeni veten .

3. Merrni rreziqe

Ne kurrë nuk e dimë rezultatin e përpjekjeve tona për gjërat nëse nuk e bëjmë atë në të vërtetë. Gjef Bezos tha se kjo e ndihmoi të kuptonte se nuk do të pendohej nëse do të dështonte, por nuk do të pendohej të provonte.

4. Besoni në veten tuaj

Siç tha Henry Ford, “Pavarësisht nëse mendoni se mundeni ose mendoni se nuk mundeni, ju keni të drejtë”. Besoni se mund t’ia dilni mbanë dhe do të gjeni mënyra pa marrë parasysh pengesat, përndryshe do të gjeni justifikime.

5. Keni një vizion

Themeluesi dhe CEO i Tumblr, David Karp vëren se një sipërmarrës është dikush që ka një vizion për diçka dhe një dëshirë për ta krijuar atë. Mbani vizionin tuaj në çdo kohë.

6. Rrethojeni veten me njerëz të mirë

Reid Hofman, bashkëthemelues i LinkedIn, theksoi se mënyra më e shpejtë për të ndryshuar veten është të shoqërohesh me njerëz që janë tashmë ashtu siç dëshiron të jesh.

7. Përballuni me frikën tuaj

Tejkalimi i frikës nuk është i lehtë, por duhet bërë. Ariana Huffington dikur tha se zbuloi se frika ishte si një muskul – sa më shumë ta ushtronte, aq më i fortë bëhej.

8. Merrni masa

Bota është plot me ide të shkëlqyera, por suksesi vjen vetëm përmes veprimit. Valt Dizni dikur tha se mënyra më e lehtë për të filluar është të ndaloni së foluri dhe të filloni. Kjo vlen edhe për suksesin tuaj personal.

9. Jini këmbëngulës

Askush nuk ia del menjëherë, të gjithë duhet të fillojmë diku. Siç tha me mençuri Stiv Gjobs, “Nëse shikoni nga afër, shumica e sukseseve u deshën kohë për të arritur këtu ku janë sot”.

Mos kini frikë të investoni kohë në kompaninë tuaj.

10. Menaxhoni energjinë, jo kohën

Energjia juaj kufizon atë që mund të bëni me kohën tuaj, kështu që menaxhoni atë me mençuri.

11. Ndërtoni një ekip të mirë

Askush nuk ka sukses  i vetëm në biznes, dhe ata që përpiqen tëarrijnë vetëm, do të humbasin një ekip të mir çdo herë. Ndërtoni ekipin tuaj të mir për të rritur suksesin tuaj.

12. Punësoni karaktere të forta

Derisa  ndërtoni ekipin tuaj, punësoni bazuar në karakter dhe vlera. Ju gjithmonë mund të trajnoni dikë për aftësitë, por nuk mund të bëni që vlerat e dikujt të përputhen me kompaninë tuaj.

13. Po planifikoni të rrisni kapitalin

Ricard Harok , një kapitalist sipërmarrës, kishte këtë këshillë për sipërmarrësit e ardhshëm: “Është pothuajse gjithmonë më e vështirë për të mbledhur kapital sesa mendoni se do të jetë, dhe gjithmonë kërkon më shumë kohë. Kështu që planifikoni për të.”

14. Njihni qëllimet tuaja

Rajan Allis, bashkëthemelues i iContact, theksoi se arritja e suksesit çdo ditë siguron që të punoni për të. Vendosni synime dhe punoni drejt tyre çdo ditë.

15. Mësoni nga gabimet

Shumë sipërmarrës përmendin gabimet si mësuesin e tyre më të mirë. Kur mësoni nga gabimet tuaja, i afroheni më shumë suksesit – edhe pse fillimisht keni dështuar.

16. Njihni klientin tuaj

Dajv Tomas, themeluesi i Wendy’s, përmendi njohjen e klientit tuaj si një nga tre çelësat e tij të suksesit. Njihni ata të cilëve u shërbeni më mirë se kushdo tjetër dhe do të jeni në gjendje të ofroni zgjidhjet që u nevojiten.

17. Ju mësoni nga ankesat

Bill Gajts dikur tha se klientët tuaj më të pakënaqur janë burimi juaj më i madh i të mësuarit. Lërini klientët e pakënaqur t’ju mësojnë se ku janë vrimat në shërbimin tuaj.

18. Kërkoni të dhëna nga klienti

Supozimet për atë që klientët duan ose kanë nevojë nuk do të çojnë kurrë në sukses. Ju duhet t’i pyesni ata drejtpërdrejt dhe më pas të dëgjoni me kujdes atë që thonë.

19. Kuptoni industrinë tuaj

Tony Hsien, themeluesi i Zappos, një herë tha: “Mos luani lojëra që nuk i kuptoni, edhe nëse shihni shumë njerëz të tjerë që bëjnë para prej tyre.” Të kuptuarit e vërtetë të industrisë suaj është çelësi për të qenë i suksesshëm.

20. Ofroni më shumë se sa pritej

Lari  Pajgj inkurajon sipërmarrësit të ofrojnë më shumë se çfarë presin klientët. Është një mënyrë e shkëlqyer për t’u vënë re në industrinë tuaj dhe për të krijuar një ndjenjë besnikërie.

Të jesh një sipërmarrës i suksesshëm kërkon shumë punë, shumë vizion dhe shumë këmbëngulje. Këto 20 këshilla, nga sipërmarrësit që tashmë kanë gjetur sukses, do t’ju ndihmojnë të lundroni më lehtë në rrugë.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos