lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

World Wide Web (rrjet i gjërë botëror)

273

Çfarë është Web?

A keni menduar ndonjëherë se cilat imazhe do të shfaqen në kokën e brezave të ardhshëm kur bëhet fjalë për epokën në të cilën jetojmë tani? Është e mundshme që shekulli 21 të shkaktojë shoqata me ardhjen e Internetit dhe rrjetit në mbarë botën. Krijimi i tyre shkaktoi ndryshime të mëdha jo vetëm në strukturat ushtarake dhe shkencore, por edhe në jetën e njerëzve të zakonshëm, duke na dhënë mundësi që më parë mund të imagjinoheshin.

World Wide Web është një koleksion i burimeve të informacionit të shpërndara nëpër botë dhe të lidhura së bashku me referencë. Ndonjëherë ky term është shkurtuar në WWW, W3 ose thjesht Web.

Një njësi e të dhënave me hipertekst në W3 quhet faqe në internet. Një faqe në internet mund të përmbajë tekst, skedarë mediatikë, grafikë dhe lidhje me faqe të tjera.

Një grup faqesh në internet që ndajnë një temë të përbashkët të përmbajtjes, dizajnin dhe lidhjet me njëri-tjetrin quhet një faqe në internet. Programet speciale – shfletuesit – përdoren për të shkarkuar dhe shfletuar këto faqe në internet. Shfletuesit më të njohur: Firefox, Chrome, Opera, Safari.

Shpesh kur vizitoni faqet, mund të shihni “www” në shiritin e adresave të shfletuesit:

Kjo parashtesë tregon se adresa e faqes në internet i përket hapësirës së Internetit në rrjetin në mbarë botën dhe nuk është e detyrueshme.

Dallimi mes Internetit dhe WWW

Shumica e njerëzve përdorin termat “Internet” dhe “WWW” në mënyrë të njëjtë, por në fakt, këto janë dy nocione të ndryshme. Interneti është një rrjet global kompjuterik, pra një infrastrukturë teknike që lidh miliona kompjutera në të gjithë botën. Ndërsa WWW përdoret për të shpërndarë të dhëna që përmbajnë lidhje me të dhëna të tjera, interneti lidh kompjuterët me njëri-tjetrin për të siguruar qasje në informacion.

Ta themi thjesht, WWW është një mënyrë për të marrë informacion përmes internetit, por interneti përdoret gjithashtu për të hyrë në informacione që nuk janë pjesë e Web-it.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos